cultura

Pradell serà el marc al juliol del primer festival de narrativa oral al Priorat, En Veu Alta

EVA (En Veu Alta) és el nom del festival amb el qual el municipi de Pradell de la Teixeta obrirà enguany les activitats culturals i festives d'estiu. Es tracta del primer festival de narrativa oral al Priorat, que es desenvoluparà els dies 1, 2, 3 i 4 de juliol, i que convertirà qualsevol racó dins el nucli urbà –un carrer, una font, un pati d'una casa particular– i també a l'entorn del poble –una cova, un celler, les vinyes, etc.– en un escenari improvisat i adient per als contes, les llegendes, les històries i les rondalles –per a tots els públics– que explicaran al llarg de quatre dies consecutius i de manera ininterrompuda –matí, tarda i nit– els narradors convidats.

Les veus que prendran part en la iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Pradell, amb la col·laboració de diverses entitats de la comarca, com ara l'Associació Gran i l'Associació de Joves de Pradell, el Centre Quim i Soler i el Col·lectiu en Veu Alta, especialitzat en la tradició oral, són conegudes en el món cultural: Cinta Serra, Quim Pla (dels Comediants) o Juanan Rodríguez, a més d'altres narradors de tradició oral.

El festival multidisciplinari que va néixer fa sis anys al Penedès i que enguany es farà al municipi de Pradell de la Teixeta, al Priorat, està pensat en femení, la imatge identificativa és una poma –la poma d'EVA.

El festival En Veu Alta, concebut per la narradora Jordina Biosca, reivindica la tradició oral i els contes per a adults. Segons explica l'alcaldessa de Pradell, Marta Amorós, «amb la celebració d'aquest festival de narrativa oral s'ha volgut recuperar la tradició oral, tan arrelada a la comarca», en una idea que va sorgir del Centre de Lectura Xavier Amorós del municipi i que promou l'Ajuntament prioratí amb la col·laboració d'entitats locals i comarcals.

Arran de la forta campanya de difusió, que inclou cartells de mida gegant i que a través d'internet, segons Amorós, «té molt bona acollida», han sorgit iniciatives espontànies d'enviament d'imatges suggestives al web de l'Ajuntament on la poma, i també les padrines, com a percussores dels contes, són protagonistes.

Els espectacles

El programa d'actuacions començarà el dijous 1 de juliol amb les rondalles populars i no s'aturarà fins al diumenge 4 de juliol amb espectacles de cants populars, titelles, narrativa a tres bandes i un fòrum obert que convidarà tothom a participar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]