Arts escèniques

Crítica

teatre

Aplicats al conflicte calidoscòpic

Teatre de personatges humans i de situació controvertida

Reflexió social i presentació fresca i emotiva. En aquests paràmetres es mouen sovint els títols que signa Sixto Paz Produccions. A Classe hi ha uns personatges humans, ben vulnerables (que puntualment caricaturitzen) i una situació que acaba sent tot un homenatge al món de l’ensenyament (amb alguna ironia àcida que ho acompanya). La peça, que té els girs per garantir que ritme i atenció dels espectadors, progressa adequadament. Sense solució planteja un conflicte calidoscòpic.

Amb una simplicitat de codi, a l’escenari, se salta de les escenes de la reunió al passat de les infàncies dels pares (amb un flaix back que permet imaginar classes extraescolars). Sempre, en la voluntat de tots els personatges, hi ha la voluntat que en Brian (el 9 de nou anys) prosperi. Però mai queda clara quina és la fórmula adequada. Des del joc, des de la capacitat d’aixecar curiositats i petits reptes podria ser el camí, però no sempre les famílies o el sistema ho permeten. La proposta (i la direcció de Pau Carrió) juga amb el doble sentit del títol: fa referència a l’escola, però també a les diferències de classe, al repte de garantir l’ascensor social en comunitats democràtiques.

Com a Pulmons, Carlota Olcina torna a ser la parella (l’exparella, en aquest cas) de Pau Roca. Paral·lelament a la decisió de trobar la millor fórmula per al creixement intel·lectual del fill hi ha latent una relació afectiva acabada de trencar. Olcina arrossega una culpa que no la deixa viure. Roca és ara un ingenu i agressiu pare. Pol López és el mestre benintencionat, però maldestre a l’hora d’atendre les advertències administratives: posa ponts allà on la burocràcia no fa més que enretirar-los.

Sixto Paz se’n surt, altre cop a La Villarroel, amb nota.

Classe
Autoria: Sixto Paz Produccions
Direcció: Pau Carrió
Intèrprets: Carlota Olcina; Pol López, Pau Roca,
Dimarts, 6 d’abril (fins al 9 de maig) a La Villarroel


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda