Altres

Mor l’empresari gironí i dinamitzador cultural Joan Ribas

Va ser director dels pastorets de Girona, impulsor de nombroses iniciatives culturals i membre del consell d’administració i editorial durant trenta anys d’aquest diari

L’empresari, director de teatre i dinamitzador cultural Joan Ribas (1937) ha mort aquest diumenge. A partir de la feina com a comptable i assessor, va influir com a activista cultural, teatral i en l’impuls als mitjans de comunicació locals i l’acció social.

La profunda estima que tenia des de petit el va convertir durant tota la seva vida en un creador d’opinió i un analista crític de la transformació de la ciutat des de la talaia dels mitjans de comunicació amb els que va col·laborar: Ràdio Girona, Vida Católica, Presència, Radiocadena i sobretot El Punt i El Punt Avui, des d’on va analitzar durant les últimes dècades el dia a dia del país i de la ciutat amb la seva crònica dominical. També va destacar com a dinamitzador cultural ja que se’l podia trobar col·laborant amb el Premi Prudenci Bertrana, impulsant la Llibreria 22, dirigint el grup teatral Proscenium i Els Pastorets de Girona fins al seu somni, La Planeta, el teatre de la seva propietat a l’antic edifici de la Sarfa

Ribas va tenir un paper molt destacat en la consolidació d’El Punt i va formar part gairebé durant trenta anys del consell d’administració i editorial del diari. Les seves cròniques publicades de forma setmanal li van valer el Premi Periodisme Manuel Bonmatí el 2019 .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona