Altres

La frontera entre el vell món i la nova fase, a CaixaForum

El cicle ‘A la frontera’, coorganitzat amb ‘Hansel i Gretel’, s’obre demà amb els ponents Jesús Garcés i Fina Birulés

“En realitat, no estem encara en el vell món, però tampoc en la nova fase que anuncien alguns, sinó en la frontera: no som al passat, ni al present-futur, sinó en la intersecció”, explica l’escriptor i editor Fèlix Riera. Com a representant de la publicació cultural digital Hansel i Gretel, Riera és un dels impulsors i serà també el moderador de les dues sessions del cicle A la frontera, que tindrà lloc demà, dijous, i el dimecres 17 de novembre a CaixaForum Girona , on experts de diferents àmbits analitzaran el moment crucial en què ens trobem. Un moment que Riera defineix a partir d’una “paradoxa” desconcertant, però també molt interessant, intel·lectualment parlant: “En una època en què, aparentment, tindríem la tecnologia i el coneixement suficients per evitar totes les incerteses, estem patint un seguit de crisis a nivell econòmic, polític, sanitari i climàtic, des de principis de segle, que ens impedeixen saber on anem, i aquesta ambivalència fa que sentim encara més angoixa que en èpoques passades, quan la gent mirava el cel per intentar augurar el seu futur.”

El cicle A la frontera, que també s’ha organitzat a CaixaForum Tarragona amb ponents diferents, començarà demà a Girona amb la sessió Repensar el món. Certeses del segle XXI, protagonitzada per la filòsofa Fina Birulés i el realitzador mexicà de cinema i televisió Jesús Garcés Lambert , autor de destacats documentals com ara Caravaggio. L’ànima i la sang, que la setmana vinent estrenarà El sueño de Sigena , sobre les pintures murals de Vilanova de Sixena La segona sessió, L’ésser humà dividit i confrontat, reunirà, el 17 de novembre, l’escriptora i crítica literària Susanna Rafart i el filòsof i catedràtic d’estètica de la UPF Rafael Argullol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona