Patrimoni

El llibre ‘Cerca i troba’ és una invitació a anar als museus amb la família

L’olotina Roser Matas ha il·lustrat els 26 museus que formen la xarxa de museus gironina i 300 objectes que grans i petits han de trobar al llibre

El públic familiar és un dels puntals de molts museus catalans. Un perfil de visitant molt apreciat i que la Xarxa Territorial de Museus busca fidelitzar oferint activitats específiques, com la que ahir es va presentar públicament. Es tracta de la publicació d’un llibre il·lustrat que forma part de la col·lecció Cerca i troba, de l’Editorial Mediterrània, especialitzada en públic infantil, juvenil i familiar, amb el qual es proposa una entretinguda i divertida recerca pels museus i espais de les xarxes territorials de museus a través de centenars d’objectes, a l’estil del popular còmic trencaclosques On és Wally?

Aquest concretament l’ha il·lustrat l’olotina Roser Matas, que ha dibuixat els 26 museus que formen la xarxa de museus gironina i 300 objectes que grans i petits han de trobar al llibre; una recerca que es pot fer presencialment també a les sales d’exposicions dels diferents museus on exposen les seves col·leccions.

L’estructura de la publicació és una pàgina il·lustrada per cada un dels 26 museus gironins. Al final hi ha un apartat de curiositats. Per fer-lo més accessible a tot tipus de públic, quasi no té lletra, i la lletra de les curiositats disposa d’un codi QR que permet ampliar el tipus de lletra o que ho pugui passar a una aplicació per ser llegit en veu alta.

El llibre ja és a la venda i es pot adquirir a un preu de 15 euros. S’ha publicat en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès– i ha tingut una molt bona acollida aquests dies previs al Nadal amb les visites als museus del territori.

El projecte ha tingut l’assessorament d’una pedagoga i treballadora social, que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural.

Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, va destacar que la Diputació de Girona vol donar suport a publicacions que difonguin el patrimoni i, sobretot, que promocionin l’art i la cultura local del territori. “Aquest nou projecte editorial proposa una manera lúdica d’aproximar els museus catalans a grans i petits. L’art, la cultura, les tradicions i la història s’han de donar a conèixer sense cap recança i apropar-la als més petits des d’un bon principi”, va remarcar.

Per la seva banda, Eduard Bech, president de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona i director del Museu de l’Empordà, va ressaltar que el llibre arriba per la 7a edició de Nadal al Museu, que omplirà d’activitats els museus. Es pot trobar tota la programació d’activitats de Nadal dels 26 museus al web nadalalmuseu.com .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona