cultura

El futur centre d'interpretació de la Vall del Madriu permetrà nous accessos al riu

Les obres van a bon ritme i es compliran les previsions d'obertura, el maig de l'any que ve

El futur Centre d'Interpretació de la Vall del Madriu, a Escaldes-Engordany, permetrà que aquesta parròquia tingui un nou accés al passeig del Riu. Aquest nou accés permetrà comunicar el passeig des del centre d'interpretació amb el carrer Engordany, al costat de l'Arxiu d'Escaldes. Ho ha anunciat avui el cònsol d'Escaldes, Antoni Martí, en una visita d'obres. També ha assegurat que les obres continuen amb el ritme previst, i per tant la infraestructura es podrà obrir el maig vinent, com estava establert.

Pel cònsol, a part de l'interès del centre per si sol, aquesta infraestructura servirà per revitalitzar el comerç de la zona i punts d'interès turístic, com la font del Roc del Metge i la zona del riu.

L'actuació que permetrà l'accés al riu és a la plaça dels Safaretjos. Es faran un conjunt de plataformes per a vianants, que es perllongaran voltant cap al riu. També es farà un pont per a vianants sobre el riu, de 117 quadrats, que podrà ser utilitzat com a plaça pública per a fer-hi actes.

El museu tindrà una superfície de 446 metres quadrats, i està concebut com un edifici pont sobre l'avinguda del Pont de la Tosca i per sobre del riu Valira. El cònsol va explicar que el museu “amagarà sorpreses” tant lúdiques com culturals vinculades a l'aigua i a la vall del Madriu-Perafita-Claror.

L'edifici es planteja de forma conceptual com un esquitx d'aigua que sobrevola per sobre l'avinguda del Pont de la Tosca, el riu, la plaça dels Safaretjos i que es desmaterialitza en forma de caiguda d'aigua.

El projecte va ser adjudicat a l'empresa PIDASA amb un cost total de 2.212.717,48 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.