Cultura

Mor Paco Umbral

L'escriptor i periodista Francisco Umbral ha mort aquesta matinada, a l'edat de 72 anys, a la clínica madrilenya de Montepríncipe (Boadilla del Monte), ha informat un portaveu de l'esmentada clínica.

La mort de Umbral s'ha produït a les 02:30 hores d'avui a causa d'una parada cardiorespiratòria, han precisat les mateixes fonts.

Nascut a Madrid l'11 de maig de 1935, va viure la seva joventut a Valladolid, ciutat en la qual va iniciar la seva carrera periodística al diari El Norte de Castilla.

Col·laborava des de 1990 amb el diari El Mundo en la seva columna diària Los placeres y los días, tot i que anteriorment també va deixar la seva firma a Diario 16, El País i Interviu, entre d'altres publicacions. La seva tasca com columnista va ser reconeguda l'any 2003 amb el premi Mesonero Romanos.

En l'àmbit literari, entre les seves obres més recents figuren Días felices en Argüelles (2005), Los metales nocturnos (2003), Un ser de lejanías (2001) i Madrid, tribu urbana (2000). Las ninfas (1975), La noche que llegué al Café Gijón (1977) i El socialista sentimental (1999), figuren també entre els més de la vuitanta de llibres publicats per l'autor.

La seva tasca va ser reconeguda per diferents premis, entre els quals van destacar el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres al 1996 i el Premi Cervantes l'any 2000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.