Cultura

600 mags aterraran a BCN el 20 de setembre

El congrés pretén “enaltir aquesta disciplina" i situar-la en un pla "més pròxim a la psicologia", segons el mag Amílkar Reg

Més de 600 mags aterraran a Barcelona el pròxim 20 de setembre. I com si del seu Hogwarts particular es tractés, durant 3 dies es reuniran a l'Institut del Teatre i al Mercat de les Flors de Barcelona per a debatre i compartir els últims coneixements sobre la disciplina.

Malgrat que molts ho puguin pensar, no és cap oportunisme al bressol del boom literari i mediàtic de l'univers màgic d'en Harry Potter. Aquest és el 28è congrés nacional de màgia que per quarta vegada s'ha decidit celebrar a Barcelona, on es reuniran mags i il·lusionistes d'arreu de l'Estat.

El mag Amílkar Reg ha informat que el congrés pretén “enaltir aquesta disciplina" i situar-la en un pla "més pròxim a la psicologia", per a la qual cosa comptarà, com a convidada destacada, amb la japonesa Luna Shimada, un dels pocs noms femenins de la disciplina.

A més d'aquesta maga establerta a Las Vegas (Estats Units), el congrés comptarà amb l'argentí Juan Ordeix, campió mundial de mentalisme; amb el suís Pavel, el sevillà Tamariz o amb els catalans Màgic Andreu o Mag Lari, entre d'altres.

A part de les discussions sobre la màgia i l'il·lusionisme, durant el congrés s'oferiran els premis dels Campionats Nacionals de Màgia en "màgia de prop" i "màgia d'escenari".

Especialistes per a cada modalitat
Trenta especialistes que practiquen des de la cartomància i micromàgia fins a la màgia còmica, la manipulació i el mentalisme concorren al concurs en cada modalitat.

Així doncs, amb un cartell anunciador dissenyat per Mariscal, el congrés, que es convoca cada any en una ciutat espanyola diferent, se celebrarà a Barcelona per quarta vegada i tindrà lloc a l'Institut del Teatre i al Mercat de les Flors de Barcelona entre el 20 i el 23 de setembre.

Els professionals catalans aprofitaran l'ocasió per recordar el 75è aniversari de l'Associació Catalana d'Aficionats a l'Il·lusionisme (ACAI), fundada el 1942 i que va haver de patir "molts anys de clandestinitat", ha explicat Riego.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.