Cinema

Tabús i sexualitat

Elena Martín dirigeix el seu segon film, ‘Creatura’, una història marcada per la repressió sexual i el rebuig després d’una ruptura

L’Escala, Blanes, Sant Vicenç de Montalt, Sitges i Barcelona són els escenaris de la pel·lícula

El rodatge de Creatura, el segon film com a directora d’Elena Martín (Júlia ist), va arrencar aquesta setmana a l’Escala, que és un dels escenaris clau del retorn de la directora i també actriu barcelonina. Creatura és una proposta arriscada: un drama ambientat a la Costa Brava que gira entorn de la repressió sexual i el rebuig després d’una ruptura. “He decidit endinsar-me en un món ple de tabús com és la sexualitat infantil femenina, origen d’aquesta repressió inconscient”, precisa la cineasta, que també coprotagonitza la pel·lícula amb Oriol Pla, Àlex Brendemühl i Clara Segura.

El guió l’han escrit la mateixa Elena Martín i Clara Roquet, guionista també de Libertad, Petra i 10.000 km, entre moltes altres pel·lícules. El film narra la història de la Mila i la seva parella quan es muden a un poble de la Costa Brava. Després d’una primera discussió, la Mila comença a advertir que la pèrdua del seu desig prové d’un lloc profund i llunyà però propi. Sola a la seva casa familiar d’estiueig, la Mila reviu algunes de les experiències de la seva infància i adolescència: records que l’ajudaran a entendre l’origen del seu bloqueig, per així poder ser capaç de reconciliar-se amb el seu propi cos i tenir una relació més honesta amb els qui més estima. Durant aquesta setmana, el rodatge s’ha desplaçat per diferents punts del municipi alt-empordanès, com ara la platja de les Muscleres i la Punta, entre d’altres. “Estiuejava cada any a l’Escala, i hi relacionava el relat de les primeres vegades i els primers descobriments, que van ser aquí. També és important el paisatge de la pel·lícula, que és un personatge més”, diu Elena Martín. La productora Marta Cruañas considera que rodar a les mateixes localitzacions on ha passat cada estiu “garanteix un gran atractiu i donarem un punt local al film, rodant sardanes que són típiques de l’Escala”. Blanes, Sant Vicenç de Montalt, Sitges i Barcelona són altres escenaris de la pel·lícula.

Tono Folguera –de Lastor Media, una de les productores del film– afirma: “La costa gironina és un luxe que tenim a les pel·lícules; quan aconseguim prou finançament per poder venir a rodar aquí, el film creix i és un plus que crida l’atenció al mercat internacional.” Pel que fa al rodatge, Cruañas remarca que amb l’Ajuntament de l’Escala “hi ha hagut molt bona col·laboració”. Folguera hi afegeix: “Ens han donat moltes facilitats quant a mobilitat en una època en què encara hi ha força turisme. Ha estat un plaer, però caldria buscar un suport extra per incentivar que vinguin més rodatges a les comarques gironines.” Segons la distribuïdora Avalon, el film està previst que s’estreni durant el 2023 i que tingui un recorregut per festivals internacionals, a més del compromís d’una estrena a l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA