Infern per als assetjadors
‘Cerdita’ és rebuda amb entusiasme i Robert Englund és aplaudit pels fans
Després de recollir elogis de la crítica a Sundance, Sant Sebastià i altres festivals internacionals, la pel·lícula Cerdita, el primer film de terror de l’Estat dirigit per una dona, segons els seus responsables, es va presentar ahir al Festival de Sitges davant d’un públic entregat fins i tot abans de veure-la. “Ara la pel·lícula ja no és nostra, és el públic que l’ha d’interpretar”, va dir la directora, Carlota Pereda sobre una història que parla del bullying i assetjament, de “la violència normalitzada que es passa de generació en generació”.
L’actriu Laura Galán interpreta l’entranyable protagonista, una noia grassa que és víctima de les burles i les bromes de mal gust de les noies de la seva edat al poble extremeny on viu. L’aparició d’un violent psicòpata que rapta les assetjadores provoca un tomb radical a la situació. El film es va presentar ahir a la secció oficial Fantàstic, fora de competició.
Assetjament al centre
La veterana actriu Carmen Machi va parlar sense embuts, a la roda de premsa d’ahir, del tema de l’assetjament: “Molta gent no ho sap i ha fet bullying, ha assetjat altres persones per falta d’empatia –va dir l’actriu–. M’ha sorprès el paper de mare que faig. Al guió em va semblar natural el seu comportament, però quan el vaig interpretar, em vaig preguntar com és que no s’adona que la filla és víctima de bullying, com és incapaç de comunicar-s’hi i ajudar-la. Arriba un moment en què ja és massa tard. Hi ha certa vergonya i sentiment de culpa de les víctimes, com passa amb les violacions. És terrible!”
En una jornada molt intensa, ahir els directors Neil Marshall i Edgar Wright van ser distingits amb el premi Màquina del Temps, i Robert Englund, el mític intèrpret de Freddy Krueger a la franquícia Malson a Elm Street, va tenir una emotiva trobada amb els fans amb motiu d’un documental programat al festival, Hollywood Dreams and Nightmares: The Robert Englund Story. “Estic molt agraït que em cridin per voltar pel món i actuar, fingint ser tal o tal altre personatge... –va dir–. Quan veig que Malson a Elm Street o la sèrie V han captat la imaginació de tanta gent, de tantes cultures diferents, soc molt feliç.”