Música

Idò han omplit es Sant Jordi

Antònia Font presenta ‘Un minut estroboscòpica’ davant un públic entregat que va omplir el palau

Antònia Font va irrompre puntual ahir a les 21.30 h a l’escenari del palau Sant Jordi i va iniciar el concert amb Un minut estroboscòpica, la cançó que dona títol al seu nou disc. La cosa anava de present i futur, semblava que volguessin deixar clar, i el públic va respondre amb entusiasme i corejant la nova cançó. Pau Debon, aclamat com una estrella, va mostrar el seu carisma fent cridar, cantar i aplaudir el públic des de l’inici.

Era el primer concert d’Antònia Font al palau Sant Jordi i van superar la prova: van penjar el cartell d’entrades exhaurides i el van convertir en una festa. Les primeres paraules de Debon hi van fer referència: “Quina currada que teniu aquí, és un lloc emblemàtic per a qualsevol grup que vulgui fer música.” Més endavant es va deixar anar –“és una puta passada sa gentada que heu vengut”–, i va agrair diverses vegades l’assistència al públic. Només el so no va estar a l’altura de la festa. Fins i tot costava seguir les lletres d’alguns temes, tot i que va anar millorant.

Després d’arrencar amb el nou disc, de seguida van sonar tres clàssics, Me sobren paraules, de l’àlbum Lamparetes, i Darrera una revista i Love song (de Batiskafo Katiuscas), i van tornar al darrer àlbum amb Oh la la, un dels temes més populars, i Miquel Riera, cançó en memòria de l’escalador i amic de Joan Miquel Oliver, a qui també va dedicar el llibre Setembre, octubre, novembre.

Nous temes i clàssics

La tònica es va mantenir durant tot el concert, amb Pau Debon al comandant de la nau i la tripulació de sempre: Joan Miquel Oliver, creador de les cançons i ànima del grup, Jaume Manresa, Pere Debon i Joan Roca. Temes de diferents discos es van anar alternant amb els nous, i si hi va haver algun canvi, si de cas és que va augmentar la cridòria, i el públic va cantar a viva veu i va ballar amb temes com Armando rampas, Vitamina sol, Dins aquest iglú, Vos estim a tots igual, Mecanismes, Icebergs i guèisers... Un dels temes del nou disc, Amants perfectes, va fer encendre per primer cop milers de mòbils. A la recta final va arribar l’artilleria més potent, amb Batiskafo Katiuscas, Alegria i Wa yeah! Pau Debon va resumir les emocions de la nit amb una frase: “Som home de poques paraules, però m’heu deixat sense paraules!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda