Cultura

Les sales de cinema de l'Estat registren una de les caigudes més grans de la UE durant el 2007

En 11 dels 17 països dels quals es tenen dades el nombre d'espectadors a pel·lícules nacionals ha pujat

L'afluència d'espectadors a les sales de cine va baixar a l'Estat un 7,7% al 2007 respecte al 2006. Mentre que la caiguda total a la UE va ser del 2,2%, segons es desprén de les dades provisionals publicades per l'Observatori Europeu de l'Audiovisual. L'any passat les sales de cinema de tot l'Estat van perdre uns 9,5 milions d'espectadors.

En el conjunt dels 27 estats membres es van vendre 910 milions d'entrades; 21,1 milions menys que l'any anterior, encara que les xifres es van mantenir per sobre de les registrades el 2005, en què només es van vendre 898,8 milions d'entrades.

Un 13,3% de les entrades venudes durant el 2007 va ser per veure pel·lícules amb producció espanyola, fet que representa una caiguda en 2,1 punts sobre la quota de pantalla durant l'any.

Altres grans mercats de la UE van registrar també caigudes significatives sobre el nombre total d'entrades venudes: un 8,2% menys a Alemanya, que va perdre 11,3 milions d'espectadors; i un 5,6% a França, les sales del qual van deixar de vendre 10,6 milions d'entrades respecte el 2006. D'altra banda, el Gran Bretanya va registrar un increment del 3,7% (5,8 milions espectadors més) i a Itàlia va augmentar un 8,2% (8,9 milions d'espectadors més). Lituania, amb una ascens del 34%, és l'Estat que ha registrat un major creixement a la UE, seguit de la República Txeca (amb un 11,4% més). En l'altre extrem, Eslovàquia és l'Estat que més ha baixat (un 19,9%menys ), seguit d'Hongria (un 13,8% menys).

Els autors de l'informe han assenyalat que en termes globals l'evolució en els nous països de la UE ha atenuat la "contracció generalitzada" del nombre d'entrades venudes als Estats de l'Europa Occidental.

L'Observatori Europeu de l'Audiovisual assenyala que en 11 dels 17 països de la UE dels quals es tenen dades, les xifres d'espectadors a pel·lícules nacionals ha experimentat un augment respecte el 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.