Cultura

Els professionals del cine català creen la seva pròpia entitat, presidida per Joel Joan

Quaranta-cinc professionals de la cinematografia catalana, que són representatius de tots els sectors creatius i tècnics, funden l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes. L'actor, director i guionista Joel Joan, elegit recentment director del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, va presidir l'acte de creació de la nova acadèmia, que va tenir lloc dijous a la nit a l'Hotel Àmister de Barcelona.

Joel Joan és el president de la junta directiva de la nova entitat. Els vicepresidents són els productors Julio Fernández i Jaume Ferrús, el director Santiago Lapeira i el guionista Enric Gomà. Entre els que van signar el document fundacional de l'Acadèmia també hi ha els directors Josep M. Forn, Cesc Gay, Francesc Bellmunt i Albert Serra; els actors Sergi López, Abel Folk, Clara Segura i Roger Coma; els productors, Jaume Rouras, Ricard Figueres i Xavier Atance; els creadors d'efectes especials David Martí i Montse Ribé (guardonats amb l'Oscar de l'Acadèmia de Hollywood); el guionista Lluís Arcarazo, i els músics Ramon Muntaner i Albert Guinovart.

Joel Joan espera que l'Acadèmia catalana aculli un miler de professionals. Els representants de la nova Acadèmia no han volgut afegir més informació sobre els objectius i les línies d'actuació de l'entitat. És previsible que organitzi els Premis Barcelona de cinema, que fins ara organitzava el Col·legi de Directors, embrió d'aquesta nova acadèmia del sector cinematogràfic català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.