Cultura

Catalunya i Andorra creen la Fundació Ramon Llull per projectar la cultura i la llengua catalana arreu del món

Andorra i Catalunya han constituït aquest dilluns la Fundació Ramon Llull per projectar la llengua i la cultura catalana en tot el món. Amb tot, les illes Balears podrien entrar a formar part de la institució "formalment" a principi d'aquest estiu. La porta també es deixa oberta a la incorporació d'altres territoris com el País Valencià.
Els principals àmbits d'actuació són la literatura, la música, l'ensenyament del català a l'exterior o la projecció de l'art, que es podria concretar amb la participació de Catalunya i Andorra a la Biennal d'Art de Venècia amb vista a la pròxima edició.

L'acte ha estat presidit pel ministre de Cultura del govern andorrà, Juli Minoves; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira; i el conseller de la presidència del Govern Balear, Albert Moragues.

Els objectius principals són fomentar l'ús del català arreu del món a través de l'ensenyament de l'idioma a les universitats internacionals per tal de donar-li un prestigi que en fomenti l'ús social.

En l'àmbit de la música, s'ha anunciat que el govern d'Andorra i la Fundació de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra encarregaran a un músic italià i un lletrista andorrà la composició d'una òpera en català.

Presidència andorrana
La Fundació Ramon Llull s'ha constituït amb un capital inicial de 100.000 euros, el 65% dels quals són aportats per l'Institut Ramon Llull i el 35% restant pel govern andorrà.

La presidència de la Fundació recaurà en el cap de govern andorrà, i les vicepresidències seran per a un representant català i un de balear. A més, la direcció de la fundació recaurà en el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.