Música

CULTURA

Mor als 45 anys el músic de Ripoll Jordi Rudé, antic membre de Mazoni i Guillamino

El 2004 va fundar el seu propi projecte, Pullover, amb el qual va guanyar el segon premi Carles Sabater

El conegut músic, compositor i productor de Ripoll Jordi Rudé i Rull ha mort als 45 anys per culpa d’un càncer, segons ha confirmat la discogràfica Bankrobber. Rudé va participar en algunes de les gravacions de Mazoni, el conegut projecte de Jaume Pla, i fins al 2013 va ser un dels integrants de la banda que el va acompanyar en les diferents gires del grup, inclosos els concerts que van fer a Austin (EUA) i a Toronto (Canadà). També va participar en el concert del grup de la Bisbal al Palau de la Música el 2011.

Rudé, teclista, guitarrista i vocalista, també va ser membre de Guillamino, grup liderat per Pau Guillamet. Amb Mazoni i Guillamino Rudé va tenir l’oportunitat d’actuar pràcticament en tots els grans festivals del país: Primavera Sound, Sònar, Senglar Rock, PopArb i Altaveu entre d’altres. Va ser un dels músics que Guillamino va reunir per a la producció inaugural del Mercat de la Música de Vic del 2007 basat en poemes d’autors que van viure a l’exili com Pere Quart i Pablo Neruda. a banda de recuperar cançons de Lluís Llach, Víctor Jara i Sílvia Rodríguez.

El projecte més personal de Jordi Rudé va ser el grup Pullover, que va néixer a finals del 2004 i el 2006 va treure el seu primer disc: “Escolta.Sent” amb la discogràfica Quimera Records. Abans de la gravació ja ja havien arribat a la final del Sona9 del 2004 i havien guanyat el segon premi Carles Sabater a la millor cançó. en català del mateix any. El quartet el van completar Eudald Rota, Santi Surroca i la menorquina Núria Pons, amb la qual ja havia col·laborat en el grup Marc Escarabat.

Rudé havia format la seva primera banda a Ripoll amb el nom Debaser, com un conegut tema dels Pixies. “La seva banda preferida la coneixíem tots des de fa anys, Radiohead”, recorda Marçal Lladó, de la discogràfica Bankrobber, amb la qual Rudé va col·laborar també com a productor en diferents discs. Si Radiohead era la seva gran influència anglosaxona el referent de Pullover entre els grups en català era sobretot Antònia Font.

Un dels últims projectes de Rudé va ser la seva participació en l’espectacle “La pols i l’era” del Canet Rock del 2016 al costat e noms com Núria Feliu, Òscar Dalmau i Francesc Burrull en què es va reivindicar la música ie-ié dels seixanta.

La cerimònia de comiat de Rudé va tenir lloc ahir a la tarda a Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid