Arts escèniques

NITS DE CIRC

El millor circ sota les estrelles, a Besalú i Roses

Tornen les Nits de Circ a Besalú i Roses, aquest any amb 24 artistes d’11 països que oferiran 9 atraccions de circ d’alta qualitat sota les estrelles, gràcies a la gran pista de circ descoberta instal·lada primer als jardins del Molí de Besalú –aquesta setmana, cada dia entre el dimecres 9 i el dissabte 12 d’agost– i, tot seguit, a la Ciutadella de Roses, on s’han programat vuit funcions, del dimecres 16 al dimecres 23 d’agost. Les dotze funcions previstes començaran a les 21.30 h. Les entrades tenen diferents preus, entre els 14 i els 44 euros segons la localitat, i es poden adquirir al web nitsdecirc.com , per telèfon (972 50 53 17) o presencialment a Circusland, el museu del circ de Besalú, i a les taquilles de la Ciutadella de Roses.

Les Nits de Circ, que aquest any arriben a la tercera edició, són una iniciativa de la Circus Arts Foundation, dirigida pel figuerenc Genís Matabosch, que també produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i el Gran Circ de Nadal, tots dos a Girona. Les Nits de Circ són una proposta “singular, intergeneracional i internacional” que vol situar el circ de manera destacada dins l’atapeït panorama dels festivals d’estiu de les comarques gironines, dedicats majoritàriament a la música. És un gran muntatge escènic que requereix 9 tràilers per dur tot el material d’aquest circ sense lona, amb un aforament de 1.250 localitats. Dos grups electrògens generaran la potència de llum suficient per als equips de so i per als més de 200 projectors que il·luminaran les actuacions.

Una hora i mitja trepidant

L’espectacle que s’estrena demà a Besalú, completament nou respecte al de l’any passat, té una durada d’una hora i mitja sense entreacte. S’hi podran veure els vols a gran altura amb les cintes aèries de la brasilera Giselle Souza; els equilibris mà a mà del Duo Vitalys (Perú), que ja ha actuat en més d’una ocasió a Girona gràcies justament a Matabosch; el duet colombià Acero, amb la seva exhibició de força i acrobàcies al pal; les grans il·lusions del mag Jimmy Saylon i la seva màquina del temps, un número amb participació artística d’Itàlia, Letònia i Ucraïna; el malabarista xilè Sergio Paolo; els funambulistes colombians Marin Family, amb un arriscat número a gran altura; el pallasso xilè Matute, geni de l’humor sense paraules; les contorsions impossibles al cercle aeri d’Alexandra Sazonova, provinent de l’Uzbekistan, i els temeraris llançadors de ganivets Blade 2 Blade, originaris d’Itàlia i Ucraïna. Els números estan acompanyats per música en directe, com és habitual en les produccions de la Circus Arts Foundation.

A més, tant abans com després de l’espectacle és possible també sopar o prendre alguna cosa a l’aire lliure al village adjacent habilitat per l’organització al costat de la pista de circ, per completar l’experiència nocturna en dos espais, com els jardins del Molí i la Ciutadella, amb un encant especial. En el cas de Besalú es recomana la visita prèvia al museu Circusland .

2x1 per a subscriptors

Els subscriptors d’El Punt Avui tenen una oferta de 2x1 per comprar entrades dels dies 9 i 10 a Besalú i 16 i 17 a Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet