Arts escèniques

CIRC

GiraCirc suma esforços amb altres festivals per créixer

Després que el desembre passat el festival rebés el premi Zirkòlika per a la projecció del circ i la formació, el GiraCirc de Collsuspina ja prepara la seva vuitena edició, del 18 al 20 d’agost. Des de l’abril passat s’han unit amb el Pixa’t de riure (clown) d’Alpens i El Ganxo de Sant Feliu de Codines (teatre) per donar-se suport logístic, compartir voluntaris i difondre el cartell dels altres. Ja hi ha més projectes que volen sumar-se a una iniciativa que no amaga l’interès d’acabar coproduint algun espectacle que s’impulsaria des dels festivals còmplices.

El GiraCirc té sentit a Collsuspina, remarca el seu director Xavi Vinuesa. I és que és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament i de l’entitat cultural de circ social Desperta Espurnes. Vinuesa remarca que els festivals dignifiquen el treball dels artistes pagant caixets, a diferència de les fires en què hi intervé el concepte mercat que redueix l’aportació econòmica per a les companyies. Per contra, l’organització del GiraCirc està formada per una cinquantena de voluntaris, i per això avui és inviable que pugui desenvolupar-se més enllà del municipi del Moianès

Sin ojana, de la Companyia Chicharron Circo Flamenco (premi Zirkòlika 2022 del públic, precisament, a més d’altres guardons) obrirà el festival divendres amb un aforament reduït, per la qual cosa es recomana comprar l’entrada amb antelació. El festival, amb 13 espectacles de diverses disciplines de circ, recupera l’actuació del divendres i manté el seu compromís de Circ Social, amb joves, que es desenvolupa durant tot un any amb altres agents com ara el Teatre Principal d’Olot, que també presenta espectacle, diumenge al matí.

El cartell alterna actuacions autòctones (com la batukada a càrrec dels Tabalers de Castellterçol, dissabte al migdia) amb les actuacions internacionals (Cia. Panchorizo, de Guatemala, presenta l’espectacle multidisciplinari: Chopan). La canalla es despertarà amb el taller Pinta Cares, amb Joc Joliu, dissabte al matí, que continuarà amb el clown i màgia de Toilet, de la Cia. Karlus. Anna Confetti presentarà A la fresca just abans que José Luis Redondo (el presentador del Cabaret Trapezi d’enguany a Reus) porti un número d’equilibri i clown. Possiblement el treball més espectacular serà el de volant doble amb la Cia. Flying Pikmis (Endangered). Enguany també s’ha impulsat el punt de trobada amb les foodtrucks tant dissabte com diumenge al migdia.Més informació de la programació, al web GiraCirc .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA