Cinema

cinema

‘Barbie’ aspira també a arrasar en els Globus d’Or

Després de convertir-se en la pel·lícula més comercial del 2023, amb l’astronòmica xifra de 1.360 milions d’euros de taquilla a tot el món, Barbie aspira a continuar fent història, ara en la temporada de premis cinematogràfics, que arrenca la matinada de dilluns amb la gala dels Globus d’Or. Aquesta producció de Warner Bros, dirigida per Greta Gerwig, surt com a favorita amb nou nominacions, entre les quals hi ha les de millor comèdia o musical, direcció (Greta Gerwig), guió (la mateixa directora i Noah Baumbach), actriu (Margot Robbie) i actor (Ryan Gosling). La segueixen de ben a prop tres produccions potents, amb set nominacions cada una: Oppenheimer, de Christopher Nolan; Pobres criaturas, de Yorgos Lanthimos (Lleó d’Or de Venècia), i Los asesinos de la luna, de Martin Scorsese.

El cineasta català J.A. Bayona aspira a guanyar el seu primer Globus d’Or, el de millor film en llengua no anglesa, per La sociedad de la nieve, que dijous es va estrenar a la plataforma de streaming Netflix, 20 dies després de fer-ho a les sales de cinema. Un triomf en aquests premis el situaria en bona posició per intentar guanyar el seu primer Oscar.

La quarta temporada de la sèrie Succession (HBO Max) surt com a favorita en les categories televisives dels Globus d’Or, amb nou nominacions. La segueixen The bear i Solo asesinatos en el edificio, totes dues de Disney+, amb cinc nominacions cada una; la cinquena temporada de The Crown (Netflix), amb quatre, i The last of us (HBO Max), amb tres.

Tots plegats competiran en una gala que se celebrarà aquest vespre a Beverly Hills, Los Angeles (a partir de les dues de la matinada de dilluns, hora catalana), en una 81a edició renovada que pretén posar punt final a les polèmiques que van embolicar els guardons en el passat. Els premis van tocar fons el 2022, quan les grans cadenes de televisió nord-americanes es van negar a retransmetre la cerimònia després d’una investigació que assenyalava l’ara extinta Associació de Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA) de corrupció i manca de diversitat entre els seus membres. El 2023 la gala va buscar recuperar el prestigi perdut, però la retransmissió va obtenir els pitjors números de la seva història. Ara, amb nous amos, votants, categories i el seu retorn al canal de televisió nord-americà CBS, els Globus d’Or buscaran gira full al capítol tèrbol de la seva història.

Aquesta edició dels premis també és significativa perquè serà la primera celebració de Hollywood després de les turbulències del 2023 a causa de les vagues dels actors i guionistes, que conjuntament van exigir una sèrie de millores laborals als grans estudis i plataformes de streaming.

Movistar+ oferirà la catifa vermella a partir de la una de la matinada de dilluns i la gala dels premis a partir de les dues de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà