Cinema

cinema

‘Oppenheimer’ s’imposa a ‘Barbie’ als Globus d’Or

J.A. Bayona no aconsegueix al premi a millor film en llengua no anglesa, que va a mans d’‘Anatomía de una caída’

‘Succession’ és la gran guanyadora dels guardons televisius

Oppenheimer, de Christopher Nolan, ha guanyat cinc Globus d’Or la passada matinada i ha sortit victoriosa del seu primer enfrontament amb Barbie, que partia com a favorita de la nit i s’ha hagut de conformar amb dos premis. La cinta protagonitzada pel físic Robert Oppenheimer, considerat com el pare de la bomba atòmica, s’ha emportat els guardons a millors pel·lícula de drama, millor director (Nolan), actor de drama (Cillian Murphy), actor de repartiment (Robert Downey Jr.) i banda sonora.

“La primera vegada que vaig trepitjar el plató de Christopher Nolan vaig saber que era diferent, em vaig adonar pel nivell de rigor, de concentració, de dedicació..., que estava en mans d’un director visionari i mestre”, va dir Murphy en rebre el premi, segons recull l’agència Efe.

La sàtira feminista Barbie, dirigida per Greta Gerwig i protagonitzada per Margot Robbie, no ha obtingut l’èxit esperat. Dels nou premis a què optava, només ha triomfat a la nova categoria d’èxit cinematogràfic i de taquilla i en la de millor cançó original pel tema What was I made for?, de Billie Eilish.

Per la seva banda, la pertorbadora comèdia de ciència-ficció de Yorgos Lanthimos Pobres Criatures, Lleó d’Or de Venècia, s’ha embutxacat els Globus d’Or a millor comèdia i millor actriu de comèdia, per la interpretació d’Emma Stone.

J.A. Bayona, nominat a millor pel·lícula en llengua no anglesa per La sociedad de la nieve, no ha aconseguit el seu primer Globus d’Or. El premi ha anat a parar a la pel·lícula francesa Anatomía d’una caiguda, que ja va guanyar la Palma d’Or de Canes. Altres premis destacats són els de Paul Giamatti, millor actor de comèdia o musical per Los que se quedan, i Lily Gladstone, millor actriu de drama per Los asesinos de la luna.

Premis televisius

Als apartats televisius, la quarta i última temporada de Succession (HBO Max) sí que ha complert amb les expectatives i, després dels seus triomfs el 2020 i 2022, s’ha endut els premis a millor sèrie de drama, actor (Kieran Culkin), actriu (Sarah Snook) i actor de repartiment (Matthew Macfadyen). També han destacat The Bear (FX) i Bronca (Netflix), grans vencedores amb tres premis cadascuna en les categories de millor sèrie de comèdia o musical i millor minisèrie, respectivament.

La cerimònia celebrada a Beverly Hills, a Los Angeles (EUA), ha transcorregut amb pocs posicionaments polítics i gairebé sense referències a la renovació dels votants i els nous propietaris dels premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà