Art

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

El guanyador es coneixerà aquest dissabte, i el jurat anuncia que hi haurà també un accèssit

La Fundació Vila Casas inaugurarà dissabte a la seu de Can Mario, a Palafrugell, l’exposició de les 28 obres finalistes en aquesta edició del premi d’escultura que convoca, seleccionades d’entre les 320 que s’hi havien presentat. Totes són peces contemporànies d’artistes catalans o residents a Catalunya. El guanyador, que es coneixerà dissabte mateix al migdia, rebrà 15.000 euros de premi i l’oportunitat d’exposar en solitari a la seu de Can Framis el 2025. A més, el jurat ha anunciat que concedirà també un accèssit, de manera extraordinària, i que aquesta segona peça també formarà part de la col·lecció de la Vila Casas.

El director d’art de la Fundació i membre del jurat dels premis, Bernat Puigdollers, ha explicat que els premis Antoni Vila Casas de pintura, escultura i fotografia s’han consolidat com un dels esdeveniments més significatius de la fundació pel “foment de la creació i el reconeixement del talent emergent”. En aquest sentit, considera que l’exposició de Palafrugell “és una bona mostra del teixit cultura i artístic de l’escultura de Catalunya”, i més en la present edició, en què ha constatat “una representació important d’artistes joves que permet tenir una foto fixa d’un moment artístic que encara és vital i pot donar moltes sorpreses”.

El jurat del premi, format per Caterina Almirall, Pilar Bonet, Natàlia Chocarro, Bernat Puigdollers, Stella Rahola Matutes i Joan Torras, ha seleccionat les obres finalistes que es podran veure a Can Mario fins al 23 de juny. Són obres molt diverses i treballades amb materials que van des de la pintura seca, el formigó, la sorra de platja, el plàstic, el ferro, el paper o, fins i tot, un pa de quilo.

Els 28 artistes finalistes d’aquesta edició són: Lluc Baños, Leonard Beard, Béatrice Bizot, Pau Borràs, Irene Cases, Natalia Castañeda, Xavier Escribà, Agustina Fioretti, Jordi Gich, Toni Giró, Alejandro Granero, Anna Ill, Laura Juanós, Marc Larré, Marga de la Llana, Ariadna Mangrané, Óscar Moya, Ariadna Parreu, Jordi Plana Artista Visual, Lúcia Prancha, Artiatzar, Xavier Ristol, Sofia Salazar, Tura Sanglas, Inés Schaikowski, Laura Sebastianes, Agata Serafin i Jordi Tolosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant