Cultura popular

Les Festes de Maig omplen els carrers de Lleida de música i cultura popular

Després de tres dies respirant l’ambient de festa major, Lleida viu aquest dissabte el dia àlgid de celebració de les Festes de Maig en honor a Sant Anastasi. La capital del Segrià s’ha despertat amb les Matinades, on les colles de grallers han omplert de música els diferents carrers de la ciutat per passar el relleu als Trabucaires dels Trons i la seva galejada. La cultura popular també ha agafat protagonisme amb els balls de bastons, els correfocs i els gegants de Lleida, entre altres, en un matí on la processó i l’ofrena floral han aplegat centenars de persones. Un altre dels plats forts d’aquest dissabte a la capital del Segrià és la Batalla de Flors on carrosses d’entitats i colles ompliran la Rambla Ferran de confeti.

La major part de l’activitat festiva a la capital del Segrià d’avui s’ha concentrat a l’Eix Comercial. Davant l’edifici de l’Ajuntament, grans i petits han aprofitat l’ocasió de fotografiar-se amb els gegants de la Paeria. Es tracta de figures “històriques” de la ciutat, segons ha apuntat a l’ACN un dels portadors, Marcel Salvia, qui també ha explicat que Sant Anastasi és un dels quatre dies a l’any que les figures surten al carrer.

En aquesta ocasió, els gegants han encapçalat l’Anada a Ofici de la corporació municipal amb els Macers, la bandera de la ciutat, els Heralds i els Signífers amb el Penó, les Trampes, les Trompetes i la Banda Municipal.

Així mateix, la cultura popular ha fet presència en diferents punts de l’Eix Comercial, com la plaça de la Paeria amb la Moxiganga de Lleida, la plaça Sant Francesc amb el ball de bastons i la costa del Jan amb el ball de valencians, entre altres. “Volem mantenir el ball de bastons tants anys com sigui possible”, ha explicat el president dels bastoners de Lleida, Xavier Ramon Molins. En la mateixa línia s’ha expressat la responsable del ball de valencians de Lleida, Ares Lozano, qui ha explicat que en edicions enrere de la festa, van recuperar un ball després de 140 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia