Cultura

La Generalitat garanteix la presència del circ als teatres i al Parc del Fòrum

Circ

"Al teatre Nacional, al Lliure o al Mercat de les Flors, hi haurà un capítol de circ", ha assegurat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, durant la presentació del Pla Integral del Circ, que té com a objectiu fomentar la producció i coproducció de circ als grans equipaments i als centres de producció territorial a través dels contractes programa que aquests subscriuran amb el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
Així, el pla contempla la ubicació en unes carpes al Fòrum de Barcelona d'un centre permanent de creació i assaig que, gestionat per l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APPC), es convertirà a partir del 2010 en una "instal·lació definitiva" sota les plaques fotovoltàiques del Fòrum.

La Generalitat invertirà aquest any 2.440.000 euros a impulsar, millorar i "dignificar" el sector del circ de Catalunya, un 50% més que el 2007, segons ha anunciat el conseller.

"Aquest és el llistó màxim al qual el departament ha pogut arribar", ha assenyalat el conseller Tresserras durant la presentació del Pla Integral del Circ a Catalunya, en què ha assegurat que el departament de Cultura està compromès "totalment".


La situació ha de canviar
La situació del circ a Catalunya "ha de canviar", ha reconegut el conseller que ha exposat, una per una, les línies de treball del pla al costat del president de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), Jordi Juanet, qui davant els molts joves presents a l'acte ha manifestat la seva confiança en què el pla permeti un panorama futur "una mica millor".

El Pla, que és fruit d'un any de treball i de consens entre la Generalitat i el sector, aborda des de diverses vessants la millora i l'impuls del sector del circ i proposa les polítiques a seguir perquè la formació, la creació, la difusió, la producció i la projecció internacional del circ es puguin desenvolupar en condicions adequades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes