Cultura

El món de l'espectacle reivindica un circ estable a BCN

La Fundació Circ Olympia reclama una programació permanent a la ciutat, com ja hi ha en ciutat com París i Munic

La comissió gestora de la Fundació Circ Olympia -que engloba la Fundació Joan Brossa, la Fundació Joan Miró, la Fundació Josep Vicenç Foix i la Fundació Teatre Lliure- ha fet públic avui un manifest demanant el suport de la societat catalana per aconseguir un circ estable a Barcelona, com ja tenen altres ciutats com París, Viena, Munic, Amsterdam, Copenhaguen, Las Vegas, Moscou i Madrid.

El manifest reivindica que "Catalunya necessita un espai de circ estable a Barcelona", amb l'objectiu d'aconseguir "una programació permanent i un lloc que ofereixi espectacles setmanals i formi part de les opcions culturals del país".

La Fundació entén que el públic potencial -ciutadans, turistes i escolars- fa d'aquesta idea un projecte "sostenible", ja que com ha declarat l'exalcalde de Barcelona entre 1976 i 1979, Josep Maria Socías Humbert, que dóna suport a la iniciativa, "el circ és un instrument cultural per a totes les edats".

La Fundació Circ Olympia vol que el futur circ, ja sigui en una carpa o en un edifici, s'ubiqui en l'eix del carrer Gran Via, entre plaça Espanya i Glòries, i espera que els contactes, iniciats fa tres anys, es plasmin a partir del pròxim mandat, després de les eleccions.

El director del Centre d'Investigació de les Arts del Circ i del Circ Cric, Jaume Mateu -conegut com a Tortell Poltrona-, ha dit que espera que l'ajuntament faci una oferta sobre la ubicació, cosa a la qual es va comprometre, si bé creu que "la programació és més important que l'arquitectura del recinte".

El Circ Olympia va ser el circ més important de Barcelona durant el segle XX. Es va inaugurar el 1924 amb capacitat per a 6.000 localitats en un moment en què la ciutat tenia 710.000 habitants. En l'antic Olympia, situat al número 27 de la Ronda de Sant Pau, es van programar fins a 1947 diversos espectacles de circ, òpera, sarsuela, teatre, boxa i ballet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes