Música

El Marrameu, una jornada festiva que reivindica la cultura i la tradició el 28 de setembre

El dissabte 28 de setembre, tindrà lloc a Palafrugell la segona edició del Marrameu, una jornada cultural organitzada per l’Associació Els Trompats, ubicada al centre del poble, entre el casc antic i la Plaça Ermengarda.

Alguns dels noms més destacats de la programació són Mama Dousha i Dan Peralbo. La música, però, no és l’únic element que hi té cabuda. Des de l’organització es vol potenciar una jornada que sigui, sobretot, cultural i que s’hi reivindiqui la tradició catalana en totes les seves formes. És per aquest motiu que El Marrameu també comptarà amb sardanes en directe balls tradicionals amb gegants i capgrossos, juntament amb una activitat infantil a càrrec de La Xarxa. A més a més, Ràdio Palafrugell emetrà en directe o es podrà seguir per Youtube una programació especial amb la presentació del llibre Un capítol de Berta Camps o el pòdcast Memòria.

El Marrameu d’enguany té una novetat, ja que el tret de sortida es dona el divendres 27 amb l’obra de teatre Un segundo bajo la arena de la Companyia Desasosiego que tindrà lloc a l’espai de Can Genís. Les entrades tenen un cost de 12 euros i es poden aconseguir a partir del dijous dia 29 de setembre a través de la plataforma digital Entradium ( https://entradium.com/events/obra-de-teatre-un-segundo-bajo-la-arena-del-colectiu-desasosiego-el-marrameu-2024 ). El dissabte 28 de setembre comptarà amb tres franges horàries d’activitats, igual que la primera edició. La jornada del matí s’inicia al casc antic de la vila amb Ràdio Palafrugell amb la retransmissió de Memòria, un pòdcast on es parlarà de la cultura popular del poble. A més a més, hi haurà la presentació del llibre Un capítol de Berta Camps, una obra de novel·la contemporània que apel·la directament a la quotidianitat i al retrobament familiar. L’acte comptarà amb la presència de la mateixa autora, Dani Cortés i Maria Ponsí (@unapiladellibres). La jornada del matí acaba amb les sardanes a Plaça Nova.

Les activitats de la tarda estan enfocades en la defensa de les tradicions catalanes i la cultura popular. Els gegants i els capgrossos de Palafrugell faran el ball tradicional. Més tard, una cercavila, amb els Gegants de Pals, acompanyada de l’Escola de Música de Palafrugell conduirà el públic fins a la Plaça Ermengarda, on els més petits podran gaudir de l’activitat Ecoxocs a càrrec de La Xarxa Palafrugell. Simultàniament, hi haurà dos concerts al cascantic de la vila amb els artistes Carlos Coronado i Mar Pujol.

El Marrameu finalitzarà l’edició d’enguany amb els concerts de Mama Dousha i Dan Peralbo, que tancarà la jornada d’aquest 2024 amb alguns dels artistes emergents del moment.

Des de l’organització de l’Associació Els trompats es vol agrair la col·laboració a l’Ajuntament de Palafrugell, la Diputació de Girona, Ràdio Palafrugell, La Xarxa Palafrugell, la Llibreria NoLlegiu Mediterrània, l’Associació Sardanista i la Biblioteca de Palafrugell per permetre tirar endavant una jornada que s’espera poder consolidar com un dia per homenatjar i reivindicar la cultura de casa nostra i les tradicions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia