Llibres

llibres

La Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern ret homenatge a Salvat-Papasseit

Des d’avui i fins al 6 d’octubre tindrà lloc la 73a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern. Hi participen 27 llibreries de tot Catalunya, que formen un recorregut de 190 metres pel Passeig de Gràcia, entre Consell de Cent i Gran Via de Barcelona.

A la fira, que està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, a més de la venda de llibres, també es faran activitats, com ara presentacions, lectures i firmes que completen l’experiència.

Les 27 llibreries participants mostraran els seus tresors literaris que abasten des de volums antics i de segona mà, descatalogats, edicions rares i altres joies des del segle XVI fins a l’actualitat.

La traductora Dolors Udina, Premi Nacional a l’Obra d’un Traductor el 2019, ha estat l’encarregada d’inaugurar la fira amb un pregó.

Una de les activitats destacades és l’homenatge a Joan Salvat-Papasseit amb motiu del centenari de la seva mort, en el marc de l’Any Salvat Papasseit. La fira, a més, convida a aprofundir en l’univers creatiu del poeta a través d’una exposició que reuneix manuscrits, dibuixos, fotografies i objectes personals.

Aquesta mostra, comissariada per Àlex Pons, no només rendeix homenatge a la seva figura, sinó que també permet descobrir les influències que van marcar la seva obra i comprendre la passió pels llibres d’un dels poetes més emblemàtics de la literatura catalana del segle XX.

La il·lustradora Ana Yael, creadora del cartell d’aquesta edició, signarà làmines dissabte 21 de setembre, a les 11h, i per als més petits, el 24 de setembre, dia de la Mercè, es posarà en marxa una gimcana literària infantil.

La 73a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Ajuntament de Barcelona. També compta amb la col·laboració i el patrocini de Todocolección, la major comunitat de comerç digital de productes antics i col·leccionables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia