Cultura

YouTube crearà la seva pròpia orquestra simfònica

Internet

YouTube ha anunciat el llançament d'un nou projecte, en aquest cas musical, a través del seu portal. Es tracta de la creació de l'Orquestra Simfònica de YouTube, l'objectiu de la qual és convertir les aportacions individuals dels participants principiants i servir de plataforma als intèrprets amb més talent, tot plegat gràcies a la capacitat de difusió mundial del YouTube.

Aquest projecte d'orquestra simfònica es llança simultàniament arreu del món en 14 idiomes diferents.

Des d'aquest dimarts fins al proper 28 de gener, músics i amants de la música de qualsevol país del món podran enviar vídeos personals que reflecteixin el seu estil i en què apareguin interpretant dues peces: una composició original de Tan Dun, guanyador d'un Oscar, i una peça clàssica escollida lliurement. Quan s'acabi la convocatòria un grup d'experts escolliran als semifinalistes. Després d'aquesta elecció, seran els internautes que votaran, del 14 al 22 de febrer, els finalistes.

YouTube convidarà els intèrprets guanyadors a viatjar a Nova York per participar en una cimera d'aprenentatge de música clàssica de tres dies amb músics professionals, que culminarà amb un concert dels guanyadors al Carnegie Hall el 15 d'abril del 2009.

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona col·labora en aquest projecte juntament amb altres orquestres de l'Estat. Segons el director general del Liceu, Joan Francesc Marco, "el teatre dóna el seu recolzament a l'Orquestra Simfònica de YouTube perquè sintonitza plenament amb el seu dial d'innovació tecnològica des del llenguatge universal de la música".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.