Cultura

El govern mediarà per garantir les emissions de TV3 a la Catalunya Nord

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sàez, ha manifestat aquest divendres que li consta que, en el marc de l'Euroregió, el govern treballa perquè el Consell dels Pirineus Orientals "demani al Consell Superior de l'Audiovisual Francès unes freqüències que habilitin les emissions de TVC en digital" a la Catalunya Nord. "Si fos així la nostra obligació és donar servei i oferir que aquestes emissions es puguin utilitzar sense cap contraprestació", ha dit Sáez.

En la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA, Sáez ha dit que la Corporació ha col·laborat amb entitats de la Catalunya  Nord que van promoure la instal·lació de repetidors per difondre el senyal de TVC i la col·laboració que pot fer i ha de fer la CCMA és distribuir el senyal televisiu en el territori d'aquelles comarques". "Hi ha una amenaça", ha admès Sàez. En aquest sentit, ha declarat que "des de l'any 1985 els repetidors funcionen perquè hi va haver unes entitats culturals que han actuat en un règim de tolerància respecte al Consell Superior de l'Audiovisual Francès, que ha considerat que aquestes eren unes emissions que no tenien caràcter comercial".

França, a través de l'Agència Nacional de Freqüències (ANF), va desactivar el passat 29 de febrer, un repetidor que permetia veure els quatre canals públics de Televisió de Catalunya en TDT a Perpinyà i altres municipis de la plana del Rosselló i el Baix Vallespir, a la Catalunya Nord. El repetidor es va instal·lar el juliol del 2008 de forma irregular a la zona de Puig Neulós, sense la consideració de la directriu europea Televisió Sense Fronteres 1989 –regulació per a la lliure circulació de serveis– ni el consentiment de cap institució catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.