Cultura

Batman serà sant Jordi a Barcelona

Còmic

Ja fa anys que Barcelona s'ofereix com a plató a bon preu. Molts anuncis tenen de fons una Barcelona més o menys òbvia, o dissimulada quan el que es vol vendre no té cap relació amb la ciutat. El moment àlgid va ser el rodatge de Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen.

Ara bé, al que encara no estem acostumats és que sigui l'escenari d'un còmic de fama internacional, com ara la sèrie de Batman. Com a escenari d'un còmic underground, tot sigui dit, sí que trobaríem centenars de pàgines, sobretot dels fanzines dels anys 70 i 80.

Coincidint amb la inauguració del Saló Internacional del Còmic de Barcelona (del 29 de maig a l'1 de juny) es presentarà Batman: Barcelona. El Caballero del Dragón, amb guió del reputat Mark Waid, il·lustracions del barceloní Diego Olmos, portada del clàssic viu Jim Lee i editat per Planeta DeAgostini.

L'obra es basa en la llegenda de sant Jordi i el drac, però els respectius rols seran interpretats per Batman i Killer Croc. El Barretaire Boig i l'Espantaocells (dos enemics habituals de Batman) han rentat el cervell a Killer Croc per fer-li creure que és la reencarnació del drac que va morir a mans de sant Jordi. Ha arribat l'hora de la revenja.

Un amagatall al museu
Una de les característiques d'aquesta aventura és que Batman no compta amb l'arsenal d'armes i ginys habituals, tot i que en previsió de quan hagués de dur a terme una missió lluny de Gotham City va amagar alguns elements del seu equip a diferents capitals del món. En el cas de Barcelona, l'amagatall és al soterrani d'un museu que els autors del còmic encara no han desvelat quin és.

Mark Waid, autor dels guions d'alguna de les etapes daurades de sèries de superherois com ara Flash, Capità Amèrica i els Quatre Fantàstics, que va visitar Barcelona el 2004 i que s'ha documentat amb "tones d'informació", pensa que Batman ho tindrà complicat perquè "a Gotham el coneixen, si més no la policia, però a Barcelona gairebé estarà més en perill que el mateix Killer Croc, perquè serà un tio estrany amb ales recorrent els carrers".

La publicació es farà simultàniament als Estats Units i a l'Estat espanyol, un fet força insòlit. A més, una de les estrelles del món del còmic que visitaran aquesta 27a edició del Saló del Còmic és Jim Lee (portadista habitual de la sèrie), que ja podrà signar exemplars d'aquesta obra als fans.

Encara falten uns mesos per descobrir quins escenaris s'han triat i com han estat retratats, però l'experiència d'Olmos (creador absolut de la saga H2Octopus) permet esperar el millor resultat.

Fóra bo que aquesta iniciativa artística no fos una font de conflicte, com va passar fa uns mesos amb el videojoc The Wheelman, un joc d'acció amb molta violència explícita que té lloc a Barcelona i que des de l'Ajuntament es va demanar que es retirés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.