Cultura

El Saló del Còmic tanca amb 100.000 visitants

La 26a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que ha comptat amb convidats de la talla del francès Moebius, el nord-americà Peter Bagge i l'argentí Quino, pare de Mafalda, tanca avui les seves portes amb un balanç d'uns 100.000 visitants en els quatre dies de l'esdeveniment.
La fira, que aquest any ha dedicat dues mostres als 50 anys de Mortadel·lo i Filemó, creacions de Francisco Ibáñez, i a les Vinyetes censurades a Espanya l'últim segle, s'ha caracteritzat per una integració més gran del còmic amb el cinema, la televisió i els videojocs, segons ha informat la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC), entitat organitzadora del saló.

"El nostre certamen s'ha convertit en un gran referent a nivell internacional pel nombre de visitants, expositors i activitats culturals, a més de per la seva vocació universal a l'hora de mostrar totes les tendències de tot arreu", ha afirmat el director del saló, Carles Santamaria.

El saló, que va obrir les seves portes dijous passat, ha reunit 140 expositors nacionals i internacionals en els 16.000 metres quadrats del Palau 8 de la Fira de Barcelona.

Els convidats
Al costat de Peter Bagge, un dels autors de més èxit dins del còmic independent gràcies a la seva sèrie Odio, han passat pel saló, entre d'altres, noms tan prestigiosos com Melinda Gebbie (Lost Girls), Frederick Peters (Píldoras azules) o la parella Catel Muller i Jose Louis Bouquet, responsables d'un dels èxits de la temporada, Kiki de Montparnasse, biografia il·lustrada de la musa del barri parisenc.

En la pròxima edició, Galícia prendrà el relleu de les illes Balears com a comunitat autònoma convidada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.