Cultura

Tortell, 35 anys fent el pallasso

El Circ Cric proposa un muntatge commemoratiu i també Cabaret Coluche

El recorregut de Tortell Poltrona com a pallasso surt de l'àmbit català. Compromès i enamorat de la seva feina, és un dels millors pallassos del món, on se'l coneix per la seva actitud a Pallassos sense Fronteres.

Ja fa 35 anys que treballa "amb cartell" i ho celebra oferint l'espectacle 35 anys fent el pallasso!!, creació construïda amb alguns números de tota la vida, d'altres que ja no feia i "coses que encara no he fet i vull fer". En aquest apartat ha avançat, sense revelar gaire cosa, que hi haurà un cànon de Mozart i el trapezi gran volant: "Em fascina, només per poder-lo fer vam crear la carpa més gran!", diu.

L'espectacle s'estrenarà l'1 de maig i es podrà veure cada dissabte (18 h) i diumenge (11.30 h) fins al 26 de juliol a la Carpa del Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera, al bell mig del Parc Natural del Montseny. S'enriqueix, naturalment, amb la seva partenaire durant aquests anys, la Srta. Titat, la pallassa blanca, a més d'unes filmacions que havia fet el seu pare, dels inicis, des d'on es pot repassar la seva trajectòria.

Aquesta no és, però, l'única cosa que han preparat. El Cabaret Coluche, que va tenir la primera temporada la tardor passada, torna amb un cartell molt atractiu.

El mateix 1 de maig, Pepe Viyuela porta Encerrona, una reflexió sobre la quotidianitat des de la perspectiva del pallasso. Aquesta és una proposta per als divendres (21 h), que s'allarga fins a primers de juny i compta amb el Circo de la Sombra, Claret Clown (premi Sabatot Alegre 2008 i premi Fad-Sebastià Gasch 2008), l'estrafolari concert dels brasilers Teatro de Anônimo i el Match de Pallassos, que consisteix en dos bàndols de pallassos que s'enfronten i acaben interpretant les peticions del públic. Marcel Escolano, de Los Galindos, intervé com a Mestre de Cerimònies dels espectacles.

El Cabaret Coluche porta aquest nom en record al rebel pallasso francès que va presentar-se a les eleccions per a president de la República. "Quan puguem, farem una altra funció els dijous i li posarem Cabaret Rubianes, perquè ell va fer riure molt els nens allà on va anar", diu Poltrona. Les entrades es poden reservar a través de www.circcric.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA