Cultura

El Saló del Còmic inclourà Barack Obama i Flash Gordon

Les dues mostres s'afegeixen a última hora a les ja previstes en la 27a edició de la fira

La 27a edició del Saló del Còmic de Barcelona inclourà a última hora dues exposicions més, Obama al còmic, comissariada per Vicent Sanchis, que recull les aparicions del president dels EUA als còmics i la premsa gràfica, i 75è aniversari Flash Gordon, comissariada per Carles Santamaria, director del Saló, en què es mostraran originals mai vistos d’aquest superheroi.

Aquestes dues exposicions se sumen a les moltes activitats que tindran lloc entre el 29 de maig i l’1 de juny al palau número 8 de la Fira de Barcelona, i a d’altres espais, com ara la Filmoteca, o la zona dedicada als videojocs. El Palau 8, que ocupa 17.000 metres quadrats, acull els estands de les diferents editorials en una agenda d’actes atapeïda. “El 95% de la indústria editorial del còmic a l’Estat espanyol està concentrada a Catalunya”, va explicar ahir Antoni Comas, president del Saló, que estava acompanyat de Natacha Vandenberghe, directora de l’oficina de turisme de Bèlgica, país convidat i bressol de grans autors de còmic.

A banda de mantenir la filosofia del Saló, que segons Santamaria és “acostar el còmic al públic no aficionat, amb exposicions com la dedicada al futbol, i satisfer els aficionats amb mostres més especialitzades”, també ofereix un bon volum de relacions professionals: “Hi ha 300 cites concertades entre artistes i editors”.

Està confirmada l’assistència a l’acte inaugural d’Ángeles González Sinde, ministra de Cultura, Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.