Cultura

Ramon Mateu, nou director de Catalunya Ràdio

El consell de govern de la CCMA ha designat per unanimitat el delegat del grup Antena 3 a Catalunya per substituir Oleguer Sarsanedas, que es farà càrrec de l'àrea de continguts de les noves plataformes de la CCMA

Ramon Mateu, delegat del Grup Antena 3 a Catalunya, serà el nou director de Catalunya Ràdio. El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat per unanimitat la proposta, presentada per la directora general de la CCMA, Rosa Cullell, aquest dimecres.

Segons un comunicat difós a última hora de la tarda per la CCMA, l'actual director de les emissores de la Generalitat, Oleguer Sarsanedas, serà destituït i serà nomenat director de l'àrea de continguts de les noves plataformes de la CCMA. La mateixa nota indica que Mateu ha estat triat per la seva "llarga experiència com a responsable en la gestió de mitjans, tant públics com privats i, molt especialment, per la seva vinculació amb el món de la ràdio".

La mesura respon a la caiguda de l'audiència que ha tingut Catalunya Ràdio aquesta temporada, coincidint amb la marxa d'Antoni Bassas i altres canvis en la programació que en els darrers anys no han estat reeixits.

Ramon Mateu Llevadot va néixer a Barcelona fa 50 anys. Ha estat director de l'àrea de mitjans de Planeta i  conseller delegat d'Unión Ibérica de Radio i conseller delegat de l'Agència Catalana de Notícies, entre d'altres càrrecs. Entre el 1997 i el 1998, en època del primer govern d'Aznar, va ser subdirector de TVE a Catalunya i, entre el 1996 i el 1997, havia dirigit Ràdio Nacional d'Espanya. Anteriorment, havia estat cap d'informatius a Onda Cero a Catalunya i gerent de l'associació d'emissores municipals EMUC.

L'aprovació de la proposta de Cullell s'ha fet en una sessió maratoniana de l'habitual reunió dels dimecres del consell de govern de la CCMA. La directora general ha presentat el seu candidat al matí i els consellers de l'òrgan, presidit per Albert Sàez, han demanat d'entrevistar Mateu abans de prendre la decisió.

La sessió s'ha reprès a les quatre de la tarda, amb la presència de Mateu, que ha exposat el seu projecte al consell. Ha plantejat la necessitat de capgirar en gran part el funcionament de Catalunya Ràdio, que segons el seu punt de vista ha quedat encallada en inèrcies ja antiquades, fins i tot en el so excessivament pla que, des del seu punt de vista, transmet l'emissora.

Pel nou director, caldrà assumir alguns riscos i canviar molts aspectes del funcionament i de la programació. Un dels canvis assegurats és el del programa dels matins, actualment dirigit per Neus Bonet i que ha perdut gran part de l'audiència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.