Cultura

Les mans de Guardiola, a la Pedrera de Barcelona

Després d'exposar a Nova York, París i Londres, l'artista manresà Joaquim Falcó porta les seves 15 pintures inèdites, Mans, a la Pedrera

Les mans de Pep Guardiola estaran aquest dilluns a la Pedrera de Barcelona. Les ha plasmat Joaquim Falcó i formen part de la sèrie de 15 pintures inèdites que, després d'exposar-se a Nova York, París i Londres, arriben a Barcelona.

A partir del mes de setembre, la sèrie, que es titula Mans, iniciarà un recorregut itinerant arreu de Catalunya.

Així, al costat de les de Guardiola, Falcó també ha plasmat les mans de Ferran Adrià, Ricard Bofill, Andreu Buenafuente, Marc Coma, Llibert Fortuny, Valentí Fuster, Boris Izaguirre, Pasqual Maragall, Antoni Miró, Rosa Oriol de Tous, José Saramago, Joan Manuel Serrat, Maribel Verdú i Emma Vilarasau. L'objectiu: fer un estudi detallat de la forma, mida i disposició dels dits de la mà de cada personatge.

I és que, al seu entendre, la mà és una part del cos altament comunicativa, fins al punt de poder transmetre el que pensa la ment.

En aquest sentit, l'artista manresà ha volgut utilitzar la multiplicitat gestual per fer referència, de manera implícita, a les actituds, els oficis i, fins i tot, els mitjans d'expressió que utilitzen els protagonistes en la seva manera de comunicar-se amb el món.

Falcó (Manresa, 1958) va ingressar a l'acadèmia d'art del pintor català Estanislao Vilajosana als 9 anys i des de l'aleshores que no ha deixat de treballar.

Les seves obres han passat per Madrid, Nova York, París, Roma i Osaka, i formen part tant d'importants col·leccions particulars com de museus i fundacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.