Cultura

Tim Burton celebra el 15è aniversari de 'Malson abans de Nadal' amb un nou DVD

Cinema

El cineasta Tim Burton celebra el 15è aniversari de l'estrena de Pesadilla antes de Navidad, un film d'animació dirigit per Henry Selick, amb diverses edicions especials en DVD i Blu-ray que recullen diferents materials extres, fins i tot un documental de 38 minuts i un poema de Burton llegit per Christopher Lee. Quinze anys després, Pesadilla antes de Navidad segueix sent una de les pel·lícules de referència i més renovadores de la tècnica d'animació coneguda com a stop-motion, segons Disney.

Aquesta edició en DVD, a més de la pel·lícula, també ofereix un Tour por la mansión encantada de Jack, un documental Así se hizo..., comentaris en àudio (subtitulats) de Tim Burton, Henry Selick i el compositor Danny Elfman, escenes eliminades i extres com els tràilers originals de la pel·lícula emesos en cinemes abans de la seva estrena al 1993.

Disney publica també una edició extraordinària amb un cap parlant de Jack Skellington que ve dins d'un capsa amb forma de taüt, numerada individualment, amb certificat d'autenticitat, un llibre de vuit pàgines i una barba i un barret de Santa Claus per disfressar al ninot.

La pel·lícula va néixer a la ment de Tim Burton, que pensava redactar i il·lustrar un llibre amb tendències poètiques i personatges animats per a l'entreteniment dels més petits, però al final va acabar produint aquest llargmetratge, que no va arribar a dirigir ja que estava immers en el rodatge de Batman.

L'argument del film es desenvolupa en el país de Halloween, on el rei de les carabasses vol convertir-se en Santa Claus, ja que està cansat d'espantar la gent, però aquesta idea del rei Jack Skellington posa en perill la vida de Santa, que es converteix en el pitjor malson per als nens i nenes de tot el món.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.