Cultura

Serrat recull 44 anys de cançons i assegura que és la gent qui acaba les seves lletres

Música

Ja han passat 44 anys des de la primera vegada que Joan Manuel Serrat va pujar per primera vegada a un escenari. Aquest dilluns al migdia el cantautor ha presentat Algo personal, una compilació de totes les seves cançons acompanyades d'una breu autobiografia i d'alguns documents "inèdits" del seu arxiu personal.

Serrat ha confessat que s'ha resistit amb ferocitat a la temptació de reescriure algunes de les cançons i ha reivindicat la "inconsciència" de la joventut per escriure. L'artista català més internacional ha explicat que la gent se li acosta i li descobreix interpretacions de les seves lletres que desconeixia i que "les milloren".

Per Serrat "cada persona fa diferent cada cançó". La gent se li acosta i li descobreix "coses que no hi són", a les cançons, però que ells veuen. "Les han fet molt més interessants", assegura. "T'arriben a explicar unes històries de les teves cançons que són fantàstiques".

"Això significa que ja no actues com un narrador d'una història acabada sinó que només ets un disparador, algú que prem un detonador. Les cançons les acaba sempre la gent, quan les canta, encara que sigui en veu molt baixa", ha comentat Serrat.

El dilema de reescriure
El cantant ha explicat que durant l'edició d'aquesta compilació s'ha hagut de resistir d'una manera "ferotge" a reescriure cançons perquè l''aprenentatge d'aquests anys" li feia entendre que així ho havia de fer. Finalment, es va decidir a "no tocar res" i ser "noble". Serrat ha recordat que va ser gràcies a la "inconsciència" de la joventut que es va atrevir a parlar de "la vida, l'amor i la mort" tenint sobre aquests temes "poca informació".

Quan va decidir començar a guardar cartells que anunciaven els seus concerts, fotografies o bitllets de viatge ja "feia massa temps" que era "impossible" recuperar moltes coses. Però als seus inicis no s'imaginava que aquell material "pogués interessar a ningú algun dia".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera