Cultura

Discreta acollida de Chikilicuatre a Eurovisió

Eurovisió

El representant d’Espanya a la 53a edició del concurs musical Eurovisió, que es va celebrar ahir a la nit a Sèrbia, es va situar en la posició 16 sobre un total de 25 països. Espanya es va situar en el lloc 21 l’any 2007.

El país guanyador en aquesta edició va ser Rússia, al davant d’Ucraïna i Grècia, amb els quals va mantenir un frec a frec fins a la meitat de les votacions. L’èxit de Rússia s’explica sobretot pels vots dels països escandinaus i de l’Est.
Espanya va assolir un total de 55 vots, molts dels quals van provenir d’Andorra (12), Portugal (10), Grècia (8) i Turquia (6). Molts dels vots d’Eurovisió són més comprensibles en clau política i de bon veïnatge que per raons purament musicals.

Chikilicuatre va néixer com una creació trapella en el programa Buenafuente de la Sexta i, contra tot pronòstic, ha ressuscitat l’atenció envers aquest concurs musical, que, en general, es considerava en franca decadència atesa la poca fortuna dels representants designats per Radiotelevisió Espanyola i la intensitat de l’emergència dels cantants de l’Europa de l’Est, el nou bloc fort en aquest àmbit.

A diferència de l’expectació primària que va crear la designació de la cantant Rosa, prenyada d’inflamació patriòtica –espanyola– en uns moments d’aznarisme rampant, la proposta El baile del chiki-chiki, defensada per l’argentí Rodolfo Chikilicuatre, encaixa amb comoditat amb les noves tendències eurovisives, que defugen el classicisme i s’instal·len en la perversió dels estàndards convencionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.