cultura

Es presenta a Titagües el llibre d'un veí del poble

Relata les peripècies viscudes durant la seua joventut i en temps de la darrera guerra civil

Durant el darrer cap de setmana del mes de febrer, ha tingut lloc al Centre Social d'aquesta localitat de la comarca dels Serrans, la presentació del llibre Diario de un exiliado español de la guerra del 36, editat per Denes.

Es tracta de la història contada en primera persona per José Villar Sánchez, un anarquista convençut que va estar al capdavant del Consell Municipal de Titagües durant tot l'any 1937, moment en que ho va deixar per tal d'incorporar-se al front a novembre d'aquell any.

Aquest diari és, més que res, el relat d'un exiliat a França que participa de la línia Maginot i que cau presoner dels alemanys. Es tracta d'un diari íntim que relata els pensaments de l'autor en tocant a temes generals, polítics i de situació, que ajuden a comprendre millor la realitat d'aquella gent que es va veure obligada a defensar la legalitat vigent.

L'obra ha estat bastida per Ferran Martí Polo, que va estar present a l'acte del Centre Social de Titagües, juntament amb l'editor i un nodridíssim grup de persones interessades a conèixer aquesta realitat viscuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.