cultura

opinió

En memòria de Pere Anguera

S'ha obert un nou període electoral al Centre de Lectura arran de la marxa del seu actual president, Jordi Agràs, a la direcció dels serveis territorials de Cultura. En un moment polític i econòmic delicat com l'actual ens hem decidit a fer un pas endavant i presentar una candidatura que lluiti pel ressorgiment cultural del primer ateneu del país. En la nòmina de la candidatura hi participen professors universitaris, historiadors, escriptors, artistes, arquitectes, lingüistes, juristes i experts en la gestió cultural i econòmica. Les principals accions que emprendrem en els propers anys són:

1. Redacció del pla de funcionament i d'usos del nou centre que resultarà de l'ampliació d'espais prevista per l'any 2014.

2. Establiment d'un nou i ampliat catàleg de serveis per als socis i per a la ciutadania en general.

3. Reforçament de l'activitat de les escoles de dansa, teatre i idiomes i de les concertades de música i música moderna.

4. Creació de l'escola de lletres que integrarà tallers d'escriptura, de lectura i de veu.

5. Fidelització dels socis fins a 23 anys i activació del lliure accés a la biblioteca dels joves.

6. Micropatrocini d'empreses i institucions ciutadanes.

7. Convenis de col·laboració amb els principals ateneus, acadèmies de ciència, associacions d'escriptors, administracions públiques i universitats del país.

8. Acords puntuals amb els centres de producció cultural del país. Complicitats amb centres de producció artística i galeries d'arts visuals de la ciutat.

9. Recuperació dels premis de recerca Antoni Pedrol Rius i Josep Maria Prous i Vila amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i del Premi Bartrina d'acord amb el Consorci del Teatre Bartrina.

10. Seminari anual sobre història, llengua o literatura.

11. Jornades de tardor i hivern sobre art, teatre, música, literatura, arquitectura i fotografia.

12. Recuperació de la Sala Fortuny com a sala d'arts visuals amb la col·laboració del Centre d'Art Cal Massó.

13. Rellançament de les edicions.

14. Ampliació de tallers diversos i de l'oferta en la franja matinal.

15. Implantació d'una nova web per treballar en xarxa en tots els àmbits: administració, informació, serveis als socis i equip directiu.

És necessari aconseguir la complicitat de tothom i mantenir el record i la feina feta pels anteriors presidents i en especial en memòria de Pere Anguera, a qui aquest dies recordarem en el Congrés Internacional que porta el seu nom. El més oportú és treballar intensament, sense tornar a caure en errors del passat ni en utilitzacions partidistes del Centre com va succeir fa deu anys quan es van visualitzar vel·leïtats polítiques i protagonismes personals que només van aconseguir crear divisions a l'entitat i que ara com ara no ens podem permetre. El projecte de futur és ambiciós i encoratjador i el Centre pot i ha de tornar a liderar el moviment cultural associatiu del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.