cultura

reus

cultura

No hi ha hagut entesa entre Filella i Benach

Es van reunir fa uns dies per consensuar una candidatura al Centre de Lectura

L'expresident del Parlament encara no ha decidit si s'hi presenta

No hi ha hagut entesa entre Xavier Filella i Ernest Benach per consensuar una única candidatura per presidir el Centre de Lectura de Reus. L'exregidor de Cultura, que al febrer va anunciar la seva intenció de presentar candidatura, i l'expresident del Parlament, que a hores d'ara està sospesant la conveniència de fer-ho, es van trobar fa uns dies per parlar del present i el futur de l'ateneu. I no es van entendre, segons han confirmat tots dos. Xavier Filella veu al darrere de l'operació Benach la mà d'ERC, tal com ja va passar en les eleccions del 2001, en què es van presentar Pere Anguera i Biel Ferrer en unes eleccions plenes de tensió que va guanyar el primer. Per la seva banda, Ernest Benach no accepta la petició que li hauria fet Filella perquè esperés quatre anys per presidir l'entitat: “És ara quan puc i crec que he d'ajudar”. Benach, que ha desvinculat el seu interès per presidir el Centre de Lectura amb un retorn a la primera línia de la política municipal el 2015, medita presentar-se a les eleccions “perquè m'ho han demanat un grup important de socis que no estan d'acord amb la candidatura de Filella”. Les eleccions s'han convocat per al 16 de maig i el termini per presentar candidatures acaba el 9 del mateix mes.

Mentre Benach desfulla la margarida, Xavier Filella ja té molt avançat el seu programa d'actuació (vegeu l'article d'opinió adjunt) i ja ha tancat l'equip de persones que l'ajudarien a dirigir l'entitat els dos pròxims anys (la presidència del Centre de Lectura és per a dos anys, segons marquen els estatuts de la casa). Alguns dels noms que fan costat a l'exregidor, i que formaran part del consell directiu de l'entitat si Filella és president, són l'escriptor i professor de la URV, Magí Sunyer; la historiadora i vídua de Pere Anguera, Mercè Costafreda; la component del col·lectiu En Veu Alta, Montse Auqué; i membres de l'actual consell directiu com ara Dolors Sugranyes (directora de la biblioteca) i Joan Navais (director de la videoteca). La resta de noms Xavier Filella els farà públic més endavant o quan ja sigui president, ja que “són persones joves que encara no són sòcies. He volgut implicar gent nova del tot i, fins i tot, exsocis que estan disposats a tornar a la casa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.