Cultura

Crítica

cinema

Allen contra Kramer

Josh Radner s'ha fet famós en l'àmbit televisiu pel seu paper a la sèrie Cómo conocí a vuestra madre, una de les millors sitcoms dels darrers anys. Però Radner sembla una personalitat inquieta, i així ho palesa la seva primera pel·lícula com a guionista i director, que certament demostra més ambicions que la de reduir la seva carrera a la televisió. En efecte, Happythankyoumoreplease és una típica comèdia novaiorquesa, amb personatges a la deriva, situacions entre la comèdia i el drama, i un toc indie que vol allunyar-se de les tendències més conservadores de la indústria de Hollywood.

Dos semblen ser els seus referents més immediats: d'una banda, el cinema de Woody Allen, citat explícitament en una escena; d'una altra, inesperadament i també esmentada al film, Kramer contra Kramer, la infravalorada pel·lícula de Robert Benton que narrava la convivència entre un pare abandonat per la seva dona i el seu fill. Doncs el més sorprenent de la pel·lícula de Radner és que, enmig d'embolics sentimentals i relats d'iniciació a la vida, aparegui el personatge d'un nen perdut que el protagonista adopta i de qui aprendrà moltes coses. De vegades el còctel no funciona, i algunes històries (som davant una pel·lícula episòdica i fragmentària) queden coixes. D'altres, la peripècia del nen en qüestió queda una mica llunyana de les aventures amoroses dels altres personatges. Però el conjunt és voluntariós i exhibeix un to agradable, lluny de tota intenció mimètica, que alhora respecta la tradició d'on ve i busca estructures més obertes. Tot això, en fi, fa que Happythankyoumoreplease, pel·lícula finalment optimista malgrat tot, ens faci concebre esperances més que raonables respecte al futur del seu director.

Happythankyoumoreplease
Dir.: Josh Radner. Int.: Josh Radner, Kate Mara.
EUA, 2010


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA