cultura

Olot literària

L'escriptor barceloní Esteve Miralles guanya el Marià Vayreda per ‘Retrobar l'ànima' i el gironí Albert Tarrés rep el Teixidor d'haikus

L'escriptor, traductor i professor de la Universitat Ramon Llull Esteve Miralles (Masquefa, l'Anoia, 1964) va rebre ahir el Marià Vayreda de prosa narrativa en la festa dels Premis Ciutat d'Olot per l'obra Retrobar l'ànima. Miralles, que es va imposar al centenar d'originals que participaven en el concurs en aquesta edició, rebrà deu mil euros, aportats per la Diputació i l'Institut de Cultura d'Olot, que convoca el premi, i la seva obra la publicarà Empúries. Autor de la novel·la Núvol com (Proa, 2001), amb què va rebre el Premi Fundació Enciclopèdia Catalana, Miralles ha traduït també obres de Molière, Shakespeare, Camus o Pinter per a l'escena, i ha estat membre del consell artístic del Teatre Nacional de Catalunya.

El gironí Albert Tarrés Canimas (Girona, 1978) va guanyar, per la seva banda, el Premi Joan Teixidor d'haikus en línia, dotat amb 2.000 euros i al qual concorrien 59 treballs, per la col·lecció de poemes La nit i la filla, que havia presentat sota el pseudònim d'Umbra Ignis i que publicarà Viena. Tarrés, que viu a Sant Feliu de Pallerols, va deixar la feina de jardiner i els estudis de filologia per dedicar-se al dibuix i l'escriptura. Tot i que fa més de quinze anys que escriu, aquest serà el seu primer llibre publicat, tot i que alguns dels seus contes han estat reunits en antologies. El veredicte es va donar a conèixer en una festa en què es va representar l'espectacle Sóc qui sóc que no sóc, sobre la literatura del jo, d'Anna Miralpeix i Xevi Planas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA