Trenta anys de Música a la Catalunya romànica
El festival té lloc en quatre caps de setmana i oferirà vuit concerts tot el llarg del mes de setembre
Les actuacions tindran lloc a Cabestany, Cànoes, Elna, Sant Andreu, El Voló o Sant Ferriol a Ceret
L'any 1983 la música antiga encara no havia adquirit les seves cartes de noblesa entre el gran públic. Qui coneixia aleshores Jordi Savall i la viola de gamba?
Per crear el festival Música a la Catalunya romànica hi havia diversos reptes. Donar un veritable espai a les músiques antigues tocades amb instruments originals. Aquest procés estètic es va fer conèixer essencialment gràcies al disc i a alguns productors melòmans i voluntaris.
Crear un festival itinerant, fora de Perpinyà. Portar el públic a les esglésies i capelles romàniques en les quals l'acústica era ideal pel projecte. Llocs que són de vegades aïllats i fins i tot desconeguts pels mateixos nord-catalans.
Instal·lar el festival al mes de setembre, com a continuació natural de la vida cultural. Això, gràcies a la complicitat dels ajuntaments.
Girar la cara al centralisme cultural, aquesta acció bastant arriscada, que no corresponia amb els costums dels festivals existents, va assolir molt èxit amb poc temps. Per la trentena edició els organitzadors mantenen aqueixos eixos.
“Encara que el context general hagi canviat molt, el desig de descoberta continua present per l'espectacle en viu, un espai d'emoció i de transmissió”. És la dimensió patrimonial, en el sentit ample de la paraula, “que motiva els nostres socis i patrocinadors institucionals i privats”.
El festival té lloc durant tot el mes de setembre a indrets com Cabestany, Cànoes, Elna, Sant Andreu, El Voló o Sant Ferriol a Ceret. La programació i dates es poden trobar al web del festival http://www.musiquecatalogneromane.fr/ Es pot demanar informació i fer reserves al Claustre d'Elna i al telèfon 00 33 4 68 22 70 90.