cultura

música

“Les cançons de Dylan van servir per guanyar drets que ara estem perdent”

Gerard Quintana i Jordi Batiste, Els Miralls de Dylan, obren avui el festival Strenes, amb Pascal Comelade

Quintana tornarà al rock en el seu nou disc

Els Miralls de Dylan va ser, ara fa 15 anys, un punt de trobada intergeneracional que va reunir Jordi Batiste i Gerard Quintana al voltant de l'obra eterna i referencial de Bob Dylan, adaptada al català. En els últims anys el projecte va quedar aparcat, però ara fa uns mesos els dos implicats van decidir reprendre'l allà on el van deixar, segurament perquè van considerar que calia, que les cançons del bard de Minnesota són ara més necessàries que mai. “Les cançons de Dylan van servir per guanyar drets que ara estem perdent”, diu Gerard Quintana.

Els Miralls de Dylan oferirà aquesta nit el concert inaugural del nou festival Strenes, al Teatre Municipal de Girona (21 h, entrades de 10 a 20 euros). Serà un concert especial, en què Els Miralls de Dylan es reforçarà amb un altre dylanià confés, el músic nord-català Pascal Comelade, que aportarà al conjunt el piano, el pianet i l'acordió, a més de la seva especial sensibilitat per reinterpretar d'una manera molt personal els clàssics aliens, sense trair-los.

La banda es completarà aquesta nit amb altres dues peces clau d'Els Miralls de Dylan, Amadeu Casas (guitarra i dobro) i el també guitarrista Francesc Bertran. I avui s'ha afegit també a la festa Xarim Aresté, líder de Very Pomelo i guitarrista de l'última gira de Sopa de Cabra, que tocarà el banjo en algunes cançons. El repertori inclourà noves adaptacions de l'immens llegat dylanià com ara Campanes de llibertat (Chimes of freedom), No és fosc del tot (Not dark yet), Aquest món en flames (This wheel's on fire), Des de la talaia (All along the watchtower) i Tornarem a ser lliures (I shall be released), que s'han afegit a tot un grapat de versions prèvies, prou conegudes: Els temps estan canviant, Escolta-ho en el vent...

Més enllà de Dylan la vida continua: Batiste va treure disc (Nova) fa pocs mesos i Quintana en prepara un de nou per aquest any. “Torno al rock'n'roll”, anuncia.

50% d'entrades venudes a Strenes

El festival Strenes, que tindrà lloc entre avui i el diumenge 21 d'abril en diferents espais de Girona, obrirà aquesta nit la seva intensa programació amb la meitat de les entrades venudes –més de 4.500 de les 9.000 localitats posades a la venda– per a la quarantena de concerts programats, la majoria dels quals són estrenes d'artistes catalans.

La presentadora dels concerts principals serà Gemma Ruiz (TV3), que els introduirà amb una petita entrevista als músics, per reforçar el caràcter de primícia, com en els grans festivals de cinema, amb catifa vermella inclosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.