Altres

teatre

La companyia Primer Vol estrena el dia 17 a Bescanó el musical ‘Isabeau'

El banyolí Robert Fàbrega és el director musical del muntatge i ha escrit les 43 cançons

Unes 50 persones participen en l'obra, dirigida per Mireia Pons

La companyia Primer Vol estrenarà el divendres 17 de maig al Teatre de Bescanó (22 h) el seu primer espectacle, una obra de teatre musical titulada Isabeau, composta pel banyolí Robert Fàbrega i Ferrer i inspirada lliurement en la pel·lícula Lady Halcón (Ladyhawke, 1985), una història de fantasia, romanç i aventura dirigida per Richard Donner i interpretada per Matthew Broderick i Michelle Pfeiffer. Ambientada en el segle XI, Isabeau narra la història de dos amants, Navar i Isabeau, i de com un cardenal, enamorat de la noia, invoca les forces del mal per fer malbé la seva relació. Aquests poders foscos convertiran Navar en un llop a les nits i Isabeau en un falcó de dia, de manera que els dos amants no poden coincidir mai en la seva forma humana, fins que es trenca l'encanteri...

Robert Fàbrega va començar a treballar fa 8 anys en la composició d'aquesta obra de tres hores de durada i en les 43 cançons en català que inclou. Salvador Coll també ha participat en el guió d'Isabeau, que la companyia Primer Vol està preparant des de fa un any i mig, en espais com ara el pavelló de Mieres i la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles, cedits gratuïtament pels respectius ajuntaments. Aquesta companyia amateur, formada per unes 50 persones entre actors, tècnics i col·laboradors diversos, no ha rebut cap altre ajut públic per tirar endavant, amb molts sacrificis, un projecte autogestionat fins al més mínim detall. Tant l'escenografia com el vestuari, molt acurats, han estat dissenyats per la mateixa companyia.

Mireia Pons Garcia és la directora artística d'Isabeau, que té com a actors protagonistes Míriam Riera, David Mauricio, Albert Cutrinas, Marc Fàbrega, Quim Guillén, Lluís Andreu, Gemma Ribalta, Jaume Fonalleras i Toni Puigvert. A sobre de l'escenari hi haurà una vintena de persones més, entre el cor que representa el poble i els soldats. Tots canten en directe sobre la música gravada per Robert Fàbrega –no hi ha prou pressupost per a orquestres–, que ha editat un doble CD amb totes les cançons de l'obra, a la venda en les funcions de l'espectacle. De moment, se'n faran dues al Teatre de Bescanó, els dies 17 i 19 –ja no queden entrades per a la de diumenge a la tarda– i la previsió es que es representi a Banyoles després de l'estiu i que volti també per altres teatres de les comarques gironines.

Robert Fàbrega i Mireia Pons defineixen Isabeau com un musical en la línia de clàssics com ara El fantasma de l'òpera i Mar i cel. Primer Vol es va crear a propòsit per muntar aquest gran projecte escènic, però ara tots els implicats tenen la voluntat de continuar endavant amb altres muntatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona