cultura

Un cartell per a l'amistat

El Circ Cric rep el festival de pallasses que rescaten des de l'equip d'Almazén

El Circ Cric és un festival d'amics. Perquè el cartell es fa a partir de la complicitat de les companyies, amb un pressupost mínim i que basteix de programació les pistes de circ de Sant Esteve de Palatordera. Hi ha els artistes veïns del Vallès Oriental, i també el seus còmplices d'escena. Des del 5 d'abril'aquest dissabte i fins entrat el juliol, hi ha programades accions els caps de setmana i també entre setmana (per a escolars i colònies, principalment). Destaca l'impuls d'un nou festival de pallasses, que va liderar Pepa Plana i Tortell Poltrona en la primera edició a Andorra (de caràcter biennal va aguantar fins al 2009). Arran d'aquella idea va desplegar-se un circuït arreu del món. Ara Macarena González, de l'Almazén, ha aixecat un festival de les cendres, tot convidant novament les pallasses de referència internacional i provocant descobriments amb tastets de 7 minuts d'un centenar d'artistes que volen intervenir-hi: “Ara hi ha pallassos que els agradaria ser pallasses”, conclou, divertida.

El festival del Cric presenta, evidentment, l'estrena de Tortell Poltrona. Ara s'ha envoltat d'una companyia molt jove i parteix de la desconstrucció (en piano i percussió de la música clàssica).

Poltrona garanteix una energia molt diferent de la dels darrers espectacles. També repeteixen l'experiència entre circ i música els de La Troba Kung-Fú. S'adonen que no és necessari pensar en composar pensant en el circ perquè, segons comenta Joan Garriga, “són dos llenguatges molt pròxims”; només cal acabar de fixar el detall en el darrer moment. Compartint idea es presentarà Violeta (que s'estrenarà a Trapezi). Es traca d'un muntatge de 12 artistes: els 5 músics de Venancio y los Jóvenes de Antaño (liderats per Dani Álvarez) amb 7 acròbates de circ. És un espectacle ambiciós, que prova de trencar la tendència de petits tastets per sobreviure en el panorama de pocs recursos del circ català d'avui. Joan Ramon Graell ha casat les cançons d'humor i toc còmic amb la perxa xinesa, el quadrant rus o l'escala d'equilibris.

Escarlata Circus signarà un Sopar de pedres, a partir de la recerca que han fet pel seu darrer espectacle (Cabaret petrificat) amb la suma d'altres artistes com ara el poeta sonor i lúdic Josep Pedrals. L'espectacle inclou un sopar. Hi ha molts altres noms: Albert Pla, Víctor Álvaro, Pepino Pascual o Claret Clown, Quim Girón, Xirriquiteula,Pep Callau, el Cic Los, Judit Farrés.

LA XIFRA

99
dies
s'allargarà aquesta cinquena edició del Festival Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera, al Montseny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia