Tarragona apostarà fort per músics catalans per les festes de Santa Tecla

Manel, Gossos, Els Pets, Teràpia de Shock, Joan Masdéu i La Pegatina són uns quants dels grups

Per Santa Tecla es cantarà bastant en català, per no dir molt. D'aquesta manera es posarà fi a una tendència durant els primers vuit mesos de l'any en què la presència de músics del país en espectacles i festivals organitzats pel consistori tarragoní ha estat gairebé nul·la, amb l'excepció de Pau Riba, a la plaça dels Sedassos, en el marc de l'espectacle Cultura de Carrer. Per la festa major, però, aquesta dinàmica es capgirarà. Per exemple, malgrat que el públic tarragoní no podrà veure la banda reusenca Whiskyn's abans de la dissolució, sí que podrà veure en directe el seu líder, Joan Masdéu, que oferirà l'espectacle Miniatures, a la plaça del Rei, el dimecres 16 de setembre.

En horari infantil

L'oferta de cap de setmana inclou Els Pets, Teràpia de Shock i Gossos. la principal novetat és l'horari dels concerts, ja que la banda de Constantí oferirà l'espectacle Els Pets fan soroll a partir de dos quarts de vuit del vespre, destinat a tots els públics. «Tenim seguidors que ara són pares, i si actuem a la nit ja no poden venir», va confessar el bateria del grup, Joan Reig, que recorda que repetiran l'experiència que ja van tenir a Sabadell. Havent sopat, pels volts de les deu de la nit, serà el torn dels garrotxins Teràpia de Shock, grup revelació del 2007 i una de les formacions catalanes amb més projecció actualment gràcies a Escapa't amb mi. La cloenda de la nit musical de la plaça de la Font serà a càrrec de Gossos, en la gira commemorativa del seu quinzè aniversari. El repertori inclourà part de l'últim treball, Oxigen, però també repassarà els seus èxits més destacats.

L'endemà, a la plaça del Rei, arribarà el torn de Manel. El quartet de Gràcia és el darrer fenomen de la música catalana. Presentarà Els millors professors europeus. Manel, precisament, juntament amb Teràpia de Shock i La Pegatina –vegeu la informació del costat– són candidats a rebre el premi al grup revelació de l'any, que atorga l'Associació de compositors i autors de música (ACAM). Manel, a més a més, també aspira a rebre el guardó en l'apartat de pop-rock, el vencedor del qual es coneixerà aquest mateix dia.

La Pegatina actuarà gràcies a Facebook

S.C

La banda La Pegatina serà també un dels plats forts de les festes, i tot arran de la creació d'un grup a la xarxa social Facebook. Més de 1.100 persones es van afegir al grup «Jo també vull que La Pegatina actuï a Tarragona», i finalment el grup, que combina un estil que no acabava de ser rumba però que promet ball, joc i frescor en un mateix producte, omplirà la plaça de l'Ajuntament. El nou disc de La Pegatina, Via Mandarina, continua incorporant les melodies fresques, juganeres i ballables que els han dut a ser un punt d'atenció constant dins el panorama musical mestís i rumber.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera
ART

El MNAC adquireix una pintura de Tamburini gràcies a una donació de la Godia

BARCELONA

La primera trobada de productors gironins d’arts escèniques serà el 18 de juny

salt
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Sónar 2024

La IA ens farà la bugada, no les cançons

BARCELONA
Crítica

Aquells que moren quan estimen