cultura

“La dansa de la mort” posa el punt i final al Curs i Festival de Música Medieval i Renaixentista

El curs ha reunit més de 160 persones a Morella, entre prestigiosos professors de música antiga i alumnes que han arribat des de nombrosos països i l'afluència de públic ha estat molt nombrosa en tots els concerts, la més gran de totes les edicions

La representació de la “Dansa de la Mort” tanca el tercer Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista. Una edició que ha estat un èxit rotund, en comptar amb més de 160 participants entre prestigiosos professors de música antiga i alumnes vinguts des de diverses part del món, a més de centenars de veïns i visitants que han assistit als diversos concerts, sent aquest l'any amb més participació a tots els nivells. El concert que tanca el certamen tindrà lloc al Convent de Sant Francesc, temple en el qual es pot veure la pintura de “La dansa de la mort”. Aquest el dirigirà Carles Magraner i hi actuaran més de cent persones, entre professors i alumnes, els Gaiteros de Morella, que tornaran a col·laborar, i alguns xiquets i xiquetes de la localitat.

Morella ha tingut concerts en llocs emblemàtics de la ciutat, com les Sales Gòtiques de l'Ajuntament de Morella, la Basílica Arxiprestal, el Teatre Municipal o el Convent. Les diferents actuacions han anat a càrrec de Capella de Ministrers, un d'ells amb la participació del percussionista guanyador de quatre Grammys, Glen Vélez, i la Companyia de Dansa Històrica d'Eva Narejos, Ignasi Jordà, Joaquim Guerra, Mara Aranda, Elisa Franzetti, Eduard Navarro, Abel García.. entre daltres'.

La Dansa de la Mort

La “Dansa de la Mort” pren com a origen la idea que davant la mort tots som iguals. A la Sala Capitular del Convent de Sant Francesc es troba aquesta pintura del segle XV que té un gran valor històric. En ella, apareixen representats diferents estaments de la societat, que ballen al voltant de la mort. Per això, el curs es tanca amb xiquets i xiquetes de Morella ballant en rogle la música del grup de Gaiteros i dels alumnes i professors del curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]