cultura

Molt talent i pocs llocs on actuar

El quintet del pianista Francesc Capella i el trompetista valencià David Pastor i un duet entre el també pianista Albert Bover i la cantant i clarinetista Carola Ortiz obriran, diumenge al migdia a la plaça de la Vila de Gràcia, una nova edició del Festival L'Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu, que coincideix amb els 25 anys de l'entitat que l'organitza: l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). “L'aniversari ens ha dut a fixar-nos quatre línies de treball per als pròxims dos anys –revela el seu president, el contrabaixista Dick Them–: aconseguir millores laborals, fer una mica de pinya entre els socis per tal de lluitar contra la crisi a la qual estem abocats, fer créixer el nostre grau d'autogestió i aconseguir més presència mediàtica i visibilitat.”

En aquesta línia s'inscriuen precisament els concerts a la plaça de Gràcia (n'hi ha dos més: el dia 14, amb Guillem Arnedo Band & Celeste Alías i Countdown, i el 21, amb D'Ebano i About Nina, així com un quart el dia 14 a la plaça del Mercadal de Balaguer). “Concerts així ens permet apropar l'experiència musical i vital del jazz a gent que, en un diferent context, potser no hi aniria. Entre les grans problemàtiques que té el jazz de casa nostra hi ha la manca de públics. A Barcelona tenim tres escoles de música moderna amb titulació superior, la qual cosa ens fa especials a Europa. Hi ha, per tant, músics amb un gran talent, però amb molts pocs llocs on tocar.”

Places a banda, L'Hora del Jazz recuperarà en aquesta edició els concerts de nit i celebrarà l'aniversari de l'AMJM el dia 26 amb un concert en col·laboració amb el nou Festival Jazzing de Sant Andreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia