Art de menjador
La ballarina de dansa ‘kuchipudi' Shantala Shivalingappa utilitza aquest moviment com a instrument a ‘Impro Sharana'
parteix de la improvisació per compartir instants distesos de creació
Shantala Shivalingappa va meravellar fa dos anys amb Sidi Larbi Cherkaoui a l'obra Play al Temporada Alta. Aquesta ballarina de dansa tradicional índia (kuchipudi), que va començar a treballar la dansa contemporània amb Pina Bausch, proposa un nou viatge amb la música de Ferran Savall.
Aquest músic, que acaba de publicar Impro, persegueix la frescor de la interpretació. I per això no vol fixar gaire el quan, el com, el qui i l'on s'aniran interpretant els diferents temes. Impro Sharana es podrà veure demà al Teatre de Salt (21 h). Aquesta mateixa proposta es presentarà del 12 al 14 de desembre a la sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors.
El que persegueixen en aquest espectacle és convidar el públic al menjador de casa seva. Trobar un espai còmode, íntim, en què poden expressar lliurement i compartir el gust per un art que comparteixen des de les diferents disciplines. Per això, Shivalingappa considera el ball com “l'instrument” de què disposa per participar en aquesta mena de combo de músics. Savall sempre demana “frescor” en les seves composicions. Per això necessita canviar i no té gaire temps per corregir, perquè predomina l'inconscient. Amb la dansa “puja un nivell de complexitat”, admet. Per això, han hagut de definir alguns punts de l'estructura musical “però hi ha molts espais per deixar-se anar”. Shivalingappa, que coneix Savall des de la infància sentencia: ”és la seva manera de viure i de crear”.