El Museu d'Història rellança la imatge del monestir de Santes Creus amb un itinerari i objectes de record

El Museu d'Història de Catalunya s'ha proposat rellançar la imatge del monestir cistercenc de Santes Creus, a l'Alt Camp. Per fer-ho acaba d'editar un fullet amb un itinerari que proposa deu racons per visitar a l'entorn del monument i aporta informació sobre la manera com es vivia antigament en aquest territori. La guia, que es ven al preu d'un euro a la mateixa botiga del monestir –s'ha editat en català, castellà, anglès i francès–, parla dels qui residien anys enrere a les cases de la plaça de Sant Bernat, de la gent que feia ús de la capella de Santa Llúcia i on es trobaven els molins del monestir. La ruta, de dificultat baixa i d'una hora de durada, comença a la plaça de Jaume el Just i acaba a la Font del Camp.

Aquesta, però, no és l'única eina que el Museu d'Història pensa fer servir per potenciar les visites al monestir de Santes Creus. A partir d'ara, també es comercialitzarà una nova imatge del cenobi. Així, el visitant podrà comprar samarretes, davantals i bosses de roba, que són alguns dels nous productes que serviran de record de la visita al recinte monacal.

La tercera estratègia per fomentar la promoció del monestir es focalitza en les activitats pedagògiques adreçades a escoles i que estan previstes per al curs 2009/ 2010.

Entre les opcions que podran triar el centres escolars hi ha Santes Creus, un camí de llegendes, un itinerari adreçat als cicles mitjà i superior de primària que consta d'un recorregut guiat pel monestir sota el fil conductor d'algunes llegendes medievals de Santes Creus.

Per als alumnes d'ESO i batxillerat s'ha pensat en Vida monacal, una ruta pel monestir inspirada en les activitats quotidianes que realitzen els monjos. Per a aquests dos nivells d'escolars, i també per als de cicle superior de primària, es proposa Descobreix el monestir de Santes Creus, un itinerari pel monument que té lloc després d'una introducció audiovisual. La quarta proposta convida els alumnes de primària, ESO i batxillerat a fer una passejada pels voltants del monestir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona